Trakya Üniversitesi(TÜ) bünyesinde 11-13 Mayıs 2015 tarihinde 3’üncüsü yapılacak olan Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları’nın tanıtım toplantısı yapıldı.
TÜ Meriç Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, TÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu katıldı. Düzenlenecek etkinliğe, Türkiye, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan, Slovenya ve Arnavutluk’tan yaklaşık 580 engelli sporcular katılması beklendiği açıklandı.
Toplantıda konuşma yapan TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, bu yıl 8 Balkan ülkesinin katılımıyla gerçekleşecek olan organizasyonun Başbakanlık Kültür ve Tanıtma Fonu Temsilciliği tarafından desteklendiğini, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük’ün destekleri olduğunu söyledi.
Sadece bu etkinlikleri düzenlemekle kalmadıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Yörük, "Özürlüler alanında yüksek lisans ve doktora programımızda var. Ülkemizde çok az üniversitede olan bilimsel yetkinlik açısından bu organizasyonu gerçekleştirmek hiç kolay değil, bilimsel boyutu açısından da eğitim fakültemizin bu anlamda büyük bir yetkinliği var. Aynı zamanda beden eğitimi spor yüksek spor okulumuzdan yüzlerce öğrencimiz organizasyonda görev alıyor. Üniversitenin bütün güçleriyle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.
Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ise organizasyonun önemine dikkat çekerek, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlardaki en büyük üniversite olduğunu belirtti. Büyükelçi Yörük, "Üniversite almış olduğu insiyatiflerle hem Türkiye’nin isminin yükselmesinde, hem de diğer üniversitelere öncü rol oynamaktadır. Balkanlar bizim için çok önemli bir coğrafi bölge. Dış politikamızın genel çerçevesi itibariyle barışın ve istikrarın hakim kılınması bizim her zaman önceliklerimiz arasında olmuştur. Bu etkinliğin bölgedeki halkların, ulusların arasındaki dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı daha da derinleştireceği inancıyla bu projeye bizler de destek vermek istedik. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
TÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu da organizasyona katılacak olan sporcuların farklı engel gruplarından olduğunu söyledi. Bunun da organizasyonu özel kıldığını belirten Prof. Dr. Fazlıoğlu, "Genelde bu tür spor organizasyonlarında engel durumları sınırlandırılır. Bu organizasyonumuzda ise görme engelli, işitme engelli, hareket problemi olan çocuklar, zihinsel engelliler dahil olduğu spor organizasyonudur. Bu projenin diğer önemli boyutu ise sadece bir spor organizasyonu değil, toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca halkın katılımının önemli olduğuna dikkat çekilirken, tüm Edirne halkının organizasyona davetli olduğu kaydedildi.