’Kuruluştan Kurtuluşa’ gezi programı çerçevesinde Edirne’ye gelen 100. Dönem Kaymakamlık Kursuna devam eden Kaymakam adayları, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette Edirne Vali Yardımcısı Dr. Salih Altınok da hazır bulundu.
İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Ahmet Avşar Başkanlığında, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’yu ziyaret edecek olan 55 kaymakam adayı Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti.
Kaymakam adaylarını ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Vali Şahin, Edirne’nin sadece bir gün gezilip görülecek bir yer olmadığını belirterek, "Edirne tarihi ve doğal güzellikleriyle muhteşem bir şehir. Osmanlı İmparatorluğuna 92 yıl başkentlik yapan Edirne aynı zamanda Balkanların da başkenti konumundadır. Tarihçiler Edirne’yi Bursa’nın oğlu, İstanbul’un babası olarak tabir ederler. İstanbul’un fethi Edirne’den başlamıştır ve fethi gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Edirne’de doğmuştur. O nedenle Edirne çok önemli ve kutsal bir şehirdir. Sizleri şehrimizde görmekten memnun olduk. Bizler de sizin gibi bugünlerden geçtik, gelecekte bizlerin yerlerini sizler alacaksınız. Ben şimdiden sizlere görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.
İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Ahmet Avşar, günün anısına Vali Şahin’e hediye verirken, Vali Şahin de kendisine Edirne kari tablo hediye etti.