Satranç Süper Ligi sporcusu 2015 Türkiye Bayanlar Şampiyonu Esma Doğa Duran, Edirne Satranç Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübüne transfer oldu.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Edirne’ye transfer olan 11 yaşındaki sporcu Duran ve takım arkadaşları aileleriyle birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Satranç Süper Ligi sporcusu 2015 Türkiye 11 Yaş Bayanlar Şampiyonu olan Esma Doğa Duran, 4 yıldan beri satranç oynadığını belirterek, 8 yaşında Türkiye üçüncülüğü, 9 ve 11 yaşında Türkiye Şampiyonluğu bulunduğunu söyledi.
Edirne Satranç Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü’ne transfer olduğunu belirten Duran, "Hedeflerim arasında Türkiye ve Dünya şampiyonluğu yer alıyor. Yeni kulübüme geçtiğim için çok mutluyum ve başarılarımın üzerine koyarak devam edeceğime inanıyorum" dedi.
Edirne Satranç İl Temsilcisi ve Edirne Satranç Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı İlker Sarıtekin, Satranç Süper Ligi sporcusu 2015 Türkiye Bayanlar Şampiyonu Esma Doğa Duran’ı kulüplerine transfer etmenin onurunu yaşadıklarını kaydederek, "Bu da kahvaltıyı düzenlemek için bir vesile oldu. Hem sporcumuz Esma’yı camiamızla tanıştırmak ve hem de bir arada olmak için kahvaltı düzenledik. Satranç, Türkiye’de en fazla sporcu sayısına sahip bir branş olarak gelişimine devam ediyor. Bu durum Edirne için de aynı, şu an 2 bin 500 resmi lisanslı sporcumuz var. Şehrimizde bu sayı hızla artmaktadır. Okullarda satranç eğitimi alan çok sayıda sporcu var. Bu ilginin en büyük sebebi sporcunun zeka ve kişilik gelişimine yaptığı katkıdır. Bu konuda başka bir alternatifin olmaması satrancı önemli kılıyor. Satranç gelişimini yoğun bir şekilde sürdürüyor" şeklinde konuştu.
Kahvaltıda günün anısına Edirne Satranç Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü olarak Esma Doğa Duran’a plaket verildi.