Edirne’nin Keşan ilçesinde Adalet Bakanlığı tarafından 2014 yılında yapımına başlanan Adalet Sarayı’nın inşaatı tamamlandı. Adalet Sarayı’nın yanına yapılacak olan parka ise Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adının verileceği öğrenildi.
Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Enver Akbey, yapımı tamamlanan ve kısa süre içerisinde hizmete başlayacak Adalet Sarayı’nda incelemelerde bulundu. Adalet Sarayı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Cumhuriyet Başsavcısı Enver Akbey, adliyenin iç düzenlemelerinin yapıldığını belirterek, ay sonuna kadar Keşan Adliyesi’nin yeni binasına taşınacağını söyledi.
Cumhuriyet Savcıları ve kendi makam odasının hemen hemen kullanıma hazır hale geldiğini söyleyen Akbey, duruşma salonlarındaki çalışmaların da hızla bitirileceğini ve kısa sürede hazır hale getirileceğini sözlerine ekledi.
Güvenlik anlamında üst düzey bir sistemin olduğunu söyleyen Akbey, binanın tamamının güvenlik kameralarıyla 24 saat izlendiğini ifade ederken, adliye girişine konulacak sistemle güvenlik önlemlerinin çok iyi olacağını söyledi.
AKBEY: "MEHMET SELİM KİRAZ’IN ADINI, ADALET SARAYI YANINDA YAPACAĞIMIZ PARKA VERECEĞİZ"
Enver Akbey, geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi’nde teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ismini adliye bahçesine yapılacak parka vermek istediklerini ifade ederek, "Adliyenin 5 dönümlük bir alanı var. Burayı biz park alanı olarak yeşillendireceğiz. Benim düşüncem oraya şehit savcı arkadaşımızın ismini vermek. Bu parka ‘Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Adalet Parkı’ denilebilir. Projeyi Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü hazırladı. Çok güzel bir proje. Güzel bir ağaçlandırma ve yürüyüş yolu yapılacak. Kapalı bir park olacak ama yeşil alan açısından güzel bir proje örneği" dedi.
Adalet Sarayı’nın temeli, 10 Nisan 2014’te Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak tarafından atılmıştı.