Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ’Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
Bu yıl ikincisi yapılacak olan Uluslararası Yarı Maratonuna Avrupa’nın farklı ülkelerinden yaklaşık 3 bin sporcu katılacak. ’Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ ile Edirne’nin ve Yunanistan’ın Kastanias kentinin tarihi mekanlarının ön plana çıkarılması amaçlanıyor. Edirne Selimiye Camii önünden başlayacak olan Yarı Maratonu’nun, Büyük Edirne Sinagog’u güzergahını takiben Kastanias’ta tarihi kilisenin yanından geçerek, tekrar Selimiye Camii önünde bitmesi planlanıyor.
TUYUB Dernek Başkanı Haluk Kaya, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Edirne Şubesi’nde yaptığı basın toplantısıyla bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek maraton ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıya TUYUB Dernek Yönetiminden İsmail Yavuz Satıcı da katıldı. Kaya, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından maratonun 2015 yılı faaliyet programına alındığını ve bu kapsamda 14 Haziran 2015 tarihinde yapılmasının planlandığını söyledi.
"MARATON, TÜRKİYE’NİN TANITIMI AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"
Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu adıyla gerçekleştirilecek etkinliğe Bulgaristan ve Yunanistan’ın yanı sıra Avrupa’dan da sporcuların geleceğine vurgu yapan Dernek Başkanı Kaya, "Bu hem Edirne’nin hem de Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu yıl Türkiye’den ve Avrupa’nın farklı şehirlerinden yaklaşık bin 500 sporcunun maratona katılması ön görülmektedir. Bin 500 sporcunun yanı sıra konuk olarak geleceklerle birlikte sayının 3 bin kişiyi bulması beklenmektedir. Organizasyon süresince Türk Yunan Bulgar Folklor Ekipleri ve müzik grupları canlı performanslar sergileyeceklerdir. Bu uluslararası organizasyonda ülkemizin tanıtımının daha etkin bir şekilde yapılması ve etkinliğin global düzeyde bir marka haline gelmesi için profesyonel ekiplerden destek alınmaktadır" şeklinde konuştu.
"BALKANLAR’DA BARIŞ, KARDEŞLİK VE DOSTLUĞUN YAYILMASININ AMAÇLIYORUZ"
Gerçekleştirilecek dostluk maratonuyla Türk, Yunan ve Bulgar halklarının kaynaştırılması, Balkanlar’da ve Dünya’nın her yerinde barış, kardeşlik ve dostluğun yayılmasının amaçlandığını belirten Kaya, "Bu yıl da Edirne Valiliği himayelerinde düzenlenecek olan bu organizasyonun TRT Spor, TRT Avaz başta olmak üzere TRT kanallarından canlı olarak yayınlanmasını bekliyoruz. Ayrıca, 13 Haziran 2015 tarihinde saat 21:00’de Selimiye Camii önünde verilecek Balkanlar’da birlik ve beraberlik temalı Trakya ve Rumeli türküleri konser programında, TRT ses sanatçılarından Sayın Ayşe Engin Aslanca, saz üstatlarıyla konser verecek" dedi.