Elazığ’da kapanan Eyyüpbağları Sulama Birliği işçilerinin mağduriyetinin giderilmesi için daha önce çalışma yaptığını ve her zaman yanlarında olduğunu belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, işçilerden birinin kendisi hakkında iftira ve hakaret içeren sözleri nedeniyle özür dilemediği takdirde yasal hakkını arayacağını söyledi.
AK Parti Elazığ İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Alpay, mağdur olan Eyyüpbağları Sulama Birliği işçileri, hakkında atılan iftira ve hakaretlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Eyüpbağları Sulama Birliği işçilerinin problemleri, sorunları ve yaşadıkları mağduriyetle ilgili olarak milletvekili seçildikten hemen sonra yakıdan ilgilendiğini belirten Alpay, "Onlar beni davet etti, onların davetine katıldım. Geniş geniş, detaylı olarak bu meseleyi müzakere ettik. Ardından onlar beni sürekli aradılar, bizi bilgilendirdiler, biz onları bilgilendirdik. Bu sorunun çözümüyle ilgili olarak gerek kurumlar gerekse bakanlıklarımızla sürekli olarak temasta bulunduk ve bu konudaki geldiğimiz noktayı bu arkadaşlarımızla paylaştık. En son noktada bu meselenin halliyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeden sonra bir yasa teklifi ile bunun aşılmasının daha mümkün olacağı ifade edildi. Bu konuda bir yasa teklifi hazırladım. Bu hususta arkadaşlarımı tekrar bilgilendirdim" dedi.
Kendisinin, işçiler için mücadele etmesine rağmen içlerinden bir tanesinin televizyon televizyon gezerek hakkında iftira ve hakaret içeren söylemlerde bulunduğunu kaydeden Alpay, "O kişinin bahse konu televizyon konuşmamda asla ve kesinlikle kullanmadığım sözler ve beyanlarla alakalı olarak bu konuşmamı onlara söylemişim, bu ifadelerde bulunmuşum gibi gerekçe üzerinden şahsıma yönelik açıkça hakaret, alenen hakaret olacak ve iftira olarak değerlendirilecek suçlamalarda bulunmuş ve suçlamalarına, iftiralarına, hakaretlerine de devam etmektedir. Bahse konu konuşmalar ve ifadeler Türk Ceza Kanunu’nda karşılıkları çok ciddi olarak müeyyidelerle karşılanmış ve ciddi müeyyidelerle karşılık bulmuş iftira ve alenen hakaret suçlarıdır. Ben bütün süreçler içerisinde bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin çözümü için hep yanlarında oldum ve büyük destek verdim. Ben bahse konu bu arkadaşla alakalı olarak Eyüp bağları sulama birliği işçilerinin mağduriyetlerine de faydası olmayacak ve onların hukuklarına zarar verecek şekilde gelişen bu açıklamalar yapan bu arkadaşın sözlerini geri almak şekliyle özür dilemeye ve bu konuda televizyon kanallarına yapmış olduğu usullerle birlikte açıklama yapmaya davet ediyorum. Bunu yapmadığı takdirde bu arkadaşımızla ilgili olarak Türk Ceza Kanunu’nda açıkça karşılığını bulmuş olan iftira ve alenen hakaret suçlarıyla alakalı olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç ihbarında bulunmak zorunda kalacağım. Bununla birlikte ayrıca tazminat davası açmak gibi zorunlu olduğunu kamuoyu ile paylaşmayı arzu ediyorum. Yol bu yol değil, yöntem bu yöntem değil, üslup bu üslup değil. Bu hatırlatmayı yapmak kaçınılmaz hale gelmiştir" şeklinde konuştu.
Yaşananlara rağmen işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesiyle alakalı olarak yine elinden gelen çabayı göstereceğini aktaran Alpay, bu ilin milletvekili sorumluluğunu üstlenmiş biri olarak bu konuda o mağduriyeti görmezden gelmeyeceğini ve yanlarında olacağını ifade etti.