Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ’Kuaförler milli takımını seçiyor’ teması altında ülkeyi temsil edecek olan milli takım elemelerinin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu elemelerinin Diyarbakır’da düzenlendiği yarışmada bölge illerinden birçok kuaför ve berber yarışmaya katılarak hünerlerini sergiledi.
Düzenlenen yarışmaya Elazığ’dan katılan Hanım Pehlivanoğlu, Sinem Bayburan ve Zülfiye Şenkal yarışmada Elazığ’ı temsil ederek üstün başarı elde etti. Üç kuaförün iki ayrı dalda yarıştığı yarışmada bir birincilik ve iki ikincilik elde edilerek, İstanbul’da düzenlenecek olan final etabında yarışmaya hak kazanıldı.
Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası’nda bir araya gelen yarışmacılar, oda temsilcileri tarafından yarışmaya katılan ve başarı elde eden yarışmacıları kutlayarak tebrik etti. Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Cemil Erdem, "Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu, ’Kuaförler milli takımını seçiyor’ programı çerçevesinde yarışma düzenlendi. Bu yarışma Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde dün Diyarbakır’da gerçekleşti. Elazığ’dan katılan bayan kuaförlerimiz, farklı dallarda yarışa katılan hanımefendilerden Elazığ güzel bir başarı elde etti. Bizim için gurur verici bir olay. Bir birinci, iki kuaförümüz ise ikinci olarak bölgedeki iller arasından en fazla birinci ve ikinci çıkaran Elazığ oldu. Bu da bizi ciddi manada gururlandırdı. Esnaflar Birliği olarak bize düşen her görevde yanlarındayız" dedi.
Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu ise, "Yarışmaya Elazığ’dan üç bayan kuaför arkadaşımız katıldı. Diyarbakır’da düzenlenen yarışmaya salon topuzu eğitiminde Hanım Pehlivanoğlu ile Sinem Bayburan katıldı. Hanım Pehlivanoğlu birinci, Sinem Bayburan ikinci olarak bizleri çok mutlu ettiler. Ayrıca Zülfüye Şenkal, tesettür dalında ikincilik elde etti. İstanbul’da kupayı alıp Elazığ’ımıza getirmeyi istiyoruz" diye konuştu.
Yarışmada tesettür dalında ikincilik elde eden Zülfüye Şenkal, "Böyle bir ödülü Elazığ’a getirmek için çok mutluyum, hayallerim gerçekleşti. Bana güvenen ve yanımda olan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Salon topuzu dalında ikincilik elde eden Sinem Bayburan, "Elazığ’da bir ilk olarak ikinci kez ödüle layık görüldüm. Son milli takım yarışmasında da ikincilik ödülü kazandım. İstanbul’da yapılacak olan finallerde de çok iddialıyım" dedi.
Salon topuzu dalında yarışmadan birincilik elde eden Hanım Pehlivanoğlu ise, "Salon topuzu dalında bölge birinciliği kazandım. Bundan sonra İstanbul’da da başarılarımızı kanıtlayacağız" diye konuştu.