Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde, belediye proje ekibinde bulunan teknik personele eğitim verilmeye başlandı.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın kurdurduğu EBEGEM eğitimlerine devam ediyor. EBEGEM’de bu kezde belediye proje ekibinde görevli 20 personel katıldı. Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Er tarfından, kursiyerlerle proje döngüsü, sorun, hedef analizler, mantıksal çerçeve ve bütçe gibi konularda eğitim veriliyor.
EBEGEM sayesinde güzel işler çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "EBEGEM üzerinde yaklaşık 10 aydır çalıştığımız bir proje ve aday adalık sürecimizden itibaren bunun için çalışıyorduk, ancak bir parçamız koptu. Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Nuri Orhan hocamız hakkın rahmetine kavuştu. Bu projenin en büyük pay sahiplerinden olan ve beyin noktası Nuri hocamızdı, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun" dedi.
Artık EBEGEM’in meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Başkan Yanılmaz, "Bugünde proje yönetim ve organizasyon eğitiminde kendi personelimizle birlikteyiz. Elazığ’a özgün projeleri getirmeyi planlıyoruz. Asıl işimiz de budur ve özellikle bu ekibin özgün projeleri getirmektir. Yapılan bir benzeri projeyi değil de bizlere özgün olan projeleri gerçekleştirelim ve Elazığ’da olan projeleri başka illerden gelip örnek alsınlar. Şahsen bizler bu şekilde bir planlamanın içerisindeyiz. 2014 yılı faaliyet planına baktığımız zaman Elazığ’a güzel hizmetler yaptığımızı gördüm, bu elbette yeterli değil. Biz şimdi 2015 yılının planlamasını yaptık, bitirdik. Şuan ise 2015 yılının Mart ayı içerisindeyiz. Zaman çabuk ilerliyor. Geriye bırakacağımız tek şey, hemşerilerimize bırakacağımız güzel hizmetlerdir. Gurur duyacağımız ve halkımızın da takdir edeceği projeleri bir bir hayata geçiriyoruz" diye konuştu.