Sağlık-Sen Fırat Üniversite Şube Başkanı Mustafa Yıldız, sendikalarının Elazığ’da yetkili sendika olarak, ayrım gözetmeksizin bütün sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılıkla ve azimle mücadele edeceğini söyledi.
Sağlık-Sen Fırat Üniversite Şube Başkanı Mustafa Yıldız, sendikalarının 20’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Bu yıl yapılan tespitler sonucu Sağlık-Sen üniversite şube üye sayısını artırarak 508’e ulaştığını kaydeden Yıldız, "Üye sayısı bakımından ikinci sırada yer alan sendikanın 89, üçüncü sırada yer alan sendikanın 35 üyesi bulunduğu tespit edilmiştir. Böylece şubemizin kurulduğunu ikinci yılında da tekrar açık ara farkla üniversitemizde sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan kamu görevlilerinin yetkili sendikası Sağlık Sen olmuştur” dedi.
Sendikanın Elazığ’da Fırat Üniversitesi’nde yetkili sendika olarak, ayrım gözetmeksizin bütün sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü kararlılıkla ve azimle mücadele edeceğini ifade eden Yıldız, “Sağlık Sen bugüne kadar alışıla gelen sendikacılık anlayışını değiştirmiş, hizmet sendikacılığı anlayışını koymuştur. Üyelerimizden aldığımız güçle bütün sağlık camiasının sorunlarının çözümü için her gün bir önceki günden daha fazla çalışarak özelde sağlık çalışanlarına genelde de milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Sağlık Sen üniversite şube yönetimi olarak bizler, göreve geldiğimiz 2013 Kasım ayından bu yana üye sayımızı sürekli artırarak her yıl yetkili sendika olmayı başarmıştır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının bize duyduğu bu güvenden dolayı teşekkür ediyor, üye sayımızı bu yılda arttırarak genel yetkili sendika konumunu almış olmamızın bize verdiği sorumluluğun farkında olarak, bundan sonrada ciddi, kararlı, inançlı ve kendine güvenen dik duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Değerler sendikacılığı uğruna çıktıkları yolculukta 20 altın yılı geride bırakmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yıldız, “Medeniyet değerlerimizin ışığı doğrultusunda kadim medeniyetin temsilcisi, dava arkadaşlarımız ve ağabeylerimizin 20 yıl önce başlattıkları bu kutlu yolculuk, Allah’a hamd olsun ki ilk günki heyecanıyla amacına uygun şekilde sürüyor. Kamu görevlileri adına sendikacılık yaparken, milletini, ülkesini ve dünya mazlumlarını düşünmekten geri kalmayan ve mazlumların yardım çağrılarına duyarsız kalmayan Sağlık Sen, bu anlamda büyük bir sorumluluk almış, üyelerimizin ve kamu görevlilerinin vicdanı olarak çalışmıştır. Yardım kampanyalarının ve başörtüsü özgürlüğüne giden yolun, katsayı engelinin kaldırılmasının, Filistin’in, Muyanmar’ın ve Doğu Türkistan‘ın öncülüğünü yapmıştır” ifadelerini kullandı.