Elazığ’da tarım alanında kullanılan araçların ve yardımcı malzemelerin yer aldığı 2. Tarım ve Yöresel Gıda Fuarı açıldı.
Elazığ 2. Tarım ve Yöresel Gıda Fuarı, eski sebze hali yanında açıldı. Fuarın açılışına Belediye Başkan Yardımcıları Nihat Karataş, Resul Şahin, Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nizamettin Çetiner ve çok sayıda çiftçi katıldı. Bu yıl ikincisini düzenledikleri fuarla ilgili bilgi veren organizasyon sorumlusu Zekeriya Bildik, "Fuarımıza 42 firma katıldı. Bunların arasında Türkiye’ni önde gelen traktör firmaları ile tarımsal ekipmanlar üreten firmalar ve gıda firmaları katılıyor.İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde de Elazığ’a yakışan bir fuar alanında, bu fuarın üçüncüsünü açarız" dedi.
Çiftçilerin yenilikleri görmesi açısından fuarın önem teşkil ettiğini belirten Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nizamettin Çetiner, "Bizler çiftçilerimizin eğitimlerine önem veriyoruz. Bu açıdan tarımsal alanda açılan her fuarı önemsiyoruz. Bugün de buraya ilçelerimizden kadın çiftçilerimizi getirerek onlarında yenilikleri görmesini istedik" diye konuştu.
Konuşmaların ardından fuarın açılışı başkan yardımcıları ve diğer katılımcıların kurdele kesmesiyle açıldı.