Elazığ’da Kalkınma Kurultayı 2. birleşim toplantısında belirlenen 3 sektörden biri olan su ürünleri sektörüyle ilgili ön izleme kurulu toplantısı yapıldı.
Kalkınma Kurultayı 2. birleşim toplantısında alınan kararlar gereği, Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü toplantı salonunda balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili ön izleme kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya kurum yetkilileri, teknik personeller, kooperatif başkanları ile balıkçılar katıldı. Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz, Elazığ’ın balıkçılık potansiyeline değinerek, "Ülkemizde alabalık üretiminde birinci ve tatlı su balığı üretiminde de üçüncü olan ilimiz balıkçılığını daha da ileriye taşımak için dış ülkelere açılarak ihracatta da söz sahibi olmalıyız. İlimiz dahilinde balığı vatandaşlara sevdiren ve tüketimini artıracak çalışmalar devam ediyor. İnsan sağlığında önemli bir yeri olan balığın halka ulaştırılacağı bir balıkçılık çarşısı kurulması gerekiyor. Bunun için ilimizdeki tüm kurum, kuruluş ve konu ile ilgili diğer sektör sahiplerinin çalışmaları boşa gitmiyor. Elazığ’ın balıkçılık sektöründe zirvede olması, yapılan çalışmaların göstergesidir" dedi.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Naim Sağlam balıkçıların sorunlarına değinerek çözüm önerilerinde bulundu.
Toplantıda alınan kararlar ve hazırlanan projeler ön izleme kurulu tarafından raporlanarak üst kurula sunulacak.