Elazığ’da Halk Eğitim merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el sanatları sergisi açıldı.
Elazığ genelinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda yapılan ebru, resim ve el sanatları gibi birçok el emeği göz nuru eserlerin bulunduğu sergi Kültür Park’ta açıldı.
Açılışa Vali Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür,İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sedat Acar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı halk oyunları ekibinin gösterisi ile açılış programı başladı. Halk oyunlarının ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri kurdeleyi keserek serginin açılışını yaptı.
Sergiyi gezen Vali Murat Zorluoğlu,”Halk Eğitim Müdürlüğümüzün yıl boyunca açtığı birçok kursun bugün sergisini açtık. Sergiyi gezdik ve gerçekten çok nadide eserler, güzel ürünler gördük. Ürünleri itibariyle özel bir sergi olmuş, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu ise, sergiyi çok beğendiğini mozaik işlemeden, resimlere, ebru sanatlarından, oya işlemeye kadar bir çok eser olduğunu söyledi.