Fırat Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Enerji Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen enerji çalıştayına, vefat eden Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan’ın adı verildi.
Fırat Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Enerji Öğrenci Topluluğu tarafından ’Prof. Dr. Nuri Orhan Enerji Çalıştayı’ düzenlendi. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan çalıştaya Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Rektör Yardımcısı Ahmet Kazez, Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Yazıtaş, Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cafer Orhan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu adına açılış konuşmasını yapan ve Mehmet Akif Ersoy’ın mısraları ile konuşmalarına başlayan Nurettin Çiçek, "Vatanımızı kalkındırmamız ve korumamız için büyük bir enerji ile canla başla çalışmamız gerekiyor. Hep çalışarak ülkemizi kalkındıracağız" dedi.
Çalıştayda Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Yazıtaş, Yenilenebilir enerjide son 10 yılda gelen artışlardan bahsetti. Yazıtaş, "Yenilebilir enerjiyi kaynak bazında incelediğimizde toplam kurulu gücümüzün 2002 yılında 31 bin 800 megavat iken, 2014 yılı sonu itibariyle yaklaşık 70 bin megavata ulaştığını görmekteyiz. Hidrolik kurulu gücümüz ise 2002 yılında 12 bin 240 megavat iken 2014 yılı itibariyle 23 bin 640 megavata ulaşmış durumda. Rüzgarda çok ciddi gelişmeler yaşadık. 2000 yılında sadece 18.9 megavat olan rüzgar kurulu gücü, 2014 yılı sonu itibariyle 3 bin 679 megavata ulaşmış duruma, bugünlerde ise 4 bini yakaladık" diye konuştu.
Daha sonra katılımcılara, Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cafer Orhan ’Enerji, iklim ve çevre ilişkisi’ konusunda bilgilendirici konuşma yaptı.
Seiso Enerji İş Geliştirme Müdürü Elanur Kansu Keleş, Solimpeks PV Üretim Sorumlusu Selman Akay ve Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İrfan Ar da çalıştayda konuşmacı olarak yer aldı.