Erbakan Vakfı Elazığ Şubesi tarafından İstanbul’un fethi münasebetiyle ‘Fatih ve Fetih Ruhu’ konulu bir panel gerçekleştirildi.
Erbakan Vakfı konferans salonunda düzenlenen panele, eğitimci Erhan Ölmez, eğitimci Kadir Sarıçicek, eğitimci Kenan Turgut konuşmacı olarak katılırken Erbakan Vakfı Elazığ Şube Başkanı Haluk Arslan, Saadet Partisi Merkez İlçe eski Başkanı Metin Sugözü, Memur-Sen Başkanı Süleyman Akay ile birlikte Erbakan Vakfı Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı.
Osmanlı dönemi ile birlikte Fatih Sultan Mehmet’in hayatı ve İstanbul fethinin konu alındığı panelin moderatörlüğünü Mehmet Tan yaparken ‘Fetih’ konulu konuşmayı eğitimci Kadir Sarıçiçek, ‘Fatih’ konulu konuşmayı eğitimci Kenan Turgut ve fetihin tarihi süreçteki konumu hakkında konuşmayı ise eğitimci Erhan Ölmez yaptı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Tan, "Genç nesillerimize fetih ruhunu veya fethi yeniden yaşatma adına mesajlar vereceğiz. Tabi Erbakan Vakfı’mızın dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri bize bu görevi layık gördükleri için şahsım adına teşekkür ediyorum. Panelimizde iki tane eğitimcimiz var. Programı üç temel programa böldük. Bu konular hakkında genel bilgiler sizlere aktaracaktır" dedi.
Açılış konuşması ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak Erbakan Vakfı tarafından hazırlanan İstanbul fethini anlatan kısa sine vizon gösterimi yapıldı.
Panelde katılımcılara İstanbul’un fethi konusunda bilgiler aktaran Kadir Sarıçiçek, "Fatih’lerin, Ak Şemsettin’lerin harman olduğu bu güzide topluluğa ders vermek hem bir şan hem de bir zorluk. Çünkü rahmetli hocamız bu topluluğa defalarca bu konuları anlatmıştır. Özellikle de her yıl düzenlenen İstanbul’un fethi yılı münasebetiyle İstanbul’un fethinin ne anlama geldiğini en derin şekilde hocamız bizlere defayken sunmuştur. İstanbul’un fethinin 562. yıldönümünü kutluyoruz ve anıyoruz. O haftanın içerisindeyiz. Tarihi olaylar suyun suya benzediğinden daha çok birbirine benzer. Yani döngü devam ediyor. Milattan önceki sosyal bir durum neyse milattan sonra da aynı şeydir. Suyun değişmediği gibi hakikaten de öyledir. Yani değişen fazla bir şey yok. Bu Allah’ın zaten bir sünnetidir. Kur’an-ı Kerim de ‘Allah’ın sünnetinde değişiklik bulamazsınız’ diyor. Tabi konu tarih olunca tarihin başı belli değil milattan önce kaç yüz yıl önce başlamış, tahmini rakamlar konuşuluyor. Dünya da tarih yapan milletler var. İslam ümmeti olarak Türk milleti olarak biz de bu milletlerden bir tanesiyiz. Ancak bu son yüz yılda tarihimizin üzerinden bir silindir geçti. Tarihimizle ve genç kuşak arasından bizler arasında bağlantı maalesef kesildi" diye konuştu.
Panel Kenan Turgut ve Erhan Ölmez’in konuşmaları ardından soru cevaplarla program sona erdi.