Elazığ’da, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü’nde kadrolu olduğu halde işe başlatılmadıkları için mağdur durumda oldukları iddiasıyla 2. kez açlık grevine giden işçiler, eylemlerine son verdi.
Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Bahşi, işe başlatılmadıkları, mağdur durumda oldukları iddiasıyla, 8 Mayıs’ta açlık grevine giden işçilerin, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile birlikte kurdukları kurul toplantısında alınan kararlarla eylemlerine son verdiklerini söyledi. Elazığ STK Platformu olarak bugün Eyüpbağları Sulama Birliği işçileriyle bir araya geldiklerini belirten Bahşi, "Malumunuz ilimizde bu sorun yıllardır devam eden kanayan bir yaraydı. Geçen hafta sivil toplum kuruluşları platformu çalışma grubu olarak arkadaşlarımızı sendikamıza davet etmiştik. Sorunlarını dinledik. Bu işi nasıl çözeriz bununla ilgili bir komisyon oluşturduk. Girişimlerimize başladık. Başta avukatlarımızla bu işin taraflısı tarafsızı demeden konuyla ilgili teknik hukuki bilgileri elde ettikten sonra belediye başkanımızla, millet vekillerimizle, İl başkanımızla ve en son s valimizle de görüşerek konuyu nasıl çözebiliriz noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Bugün nihayet valimizin koordinasyonluğunda başkanlığında belediye başkanımız, milletvekillerimiz, ve STK platformu dönem sözcüsü olarak ben iki üç işçi kardeşimizle birlikte toplantıyı yaptık. Bu toplantının sonucunda da aldığımız kararı açıklamak üzere, basınımızla, halkımızla paylaşmak üzere bir araya geldik. Malumunuz süreç çok yıpratıcı bir süreçti. Arkadaşlarımız gerçekten büyük bir mağduriyet yaşadılar. Elazığ’da kime gitsek, kimle görüşsek bu konunun gerçekten insanı bir sorun olduğunu hukuki açıdan ele alındığı zaman sonuç ne olursa olsun bu işin insani anlamda çözülmesinin gerektiğini söylediler. Bu sevindirici bir şeydi. Biz buradan hareket ederek bu işin çözüleceğine gerçekten umudumuzu yitirmedik. Bugün de hamd olsun geldiğimiz nokta sevindirici oldu. İlimizde bu işi çözmeyi hedefleyen, çözmek isteyen, çözmesi gereken taraflar, insanlar, büyüklerimiz bir araya geldiler, istişare ettik.Bu iş en kısa zamanda çözülecek" dedi.
AÇLIK GREVİ SONA ERDİ
Açlık grevini bugün itibariyle sona erdirdiklerini belirten grev sözcüsü Süleyman Tanış ise, STK Platformu’na desteklerinden dolayı minnettar olduklarını kaydederek, "Valiliğimizde bir toplantı yapıldı. O toplantıda Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, milletvekilimiz Şuay Alpay, milletvekili adayımız Ömer Serdar ve başkanımız İbrahim Bahşi ile birlikte çok güzel çok harika bir toplantı geçirdik. Gerçekten samimi olarak söyleyebilirim ki ister valimiz olsun, ister belediye başkanımız olsun, bizlerin sorununa kendi sorunlarıymış gibi üstlenmişlerdir. Bugün bir kanaate vardık ki bizim sorunumuz çözülmeyecek bir dava değilmiş. Valimiz, sayın belediye başkanımız, sayın vekilimiz bizlere bunun sözünü verdi. Onlara çok çok teşekkür ediyorum. Biz isterdik ki bu işler bu noktaya gelmesin. Bugün Elazığ kamuoyu da gördü. Bizlerin sorununun ekmek sorunu olduğunu herhangi bir siyasi sorun olmadığını veyahut da herhangi bir partinin çığırtkanlık yapmadığını gördüler. Bizi de en çok mutlu eden bu oldu. Ben eminim bu sorun en kısa zamanda çözülecek” diye konuştu.