Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, 2015 yılı parasız yatılılık ve bursluluk sınavının Cumartesi günü yapılacağını ve öğrencilerin sınavdan yarım saat önce okullarda hazır bulunması gerektiğini söyledi.
Her yıl düzenli olarak yapılan parasız yatılılık ve bursluluk sınavı Elazığ’da bu yıl da Cumartesi günü yapılacak. Sınavlı ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, "Öğrenciler sınav günü en geç saat 13.30’ da sınava girecekleri okullarda hazır bulunmaları gerekiyor. Öğrenciler, sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi ile nüfus cüzdanını veya pasaport getirmeleri gerekmektedir. Adayların, cep telefonu gibi iletişim araçları, sözlük, hesap makinesi ile her türlü bilgisayar özelliği taşıyan cihazlarla sınava girmeleri yasaktır" dedi.
13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 14.00’da, sınavların merkez Elazığ Anadolu Lisesi, Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Ortaokulu, Esra-Zafer-Eşref Yıldırım Ortaokulu, Mezre Ortaokulu, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Metin Koloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dumlupınar Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, İmam Efendi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Çubukbey Anadolu Lisesi, Kaya Karakaya Anadolu Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi ve Elazığ Kaya Karakaya Güzel Sanatlar Lisesi olmak üzere toplam 20 sınav merkezi ile Alacakaya, Ancak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden ve Palu ilçe merkezlerinde yapılacağı ifade edildi.