Elazığ Ortaokulu’nda öğrencilere ve velilere ‘Sağlıklı beslenme ve obezite’ semineri verildi.
Elazığ Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen diyetisyen Burçin Aygün konuşmacı olarak katıldığı seminere, okul müdürü Veysel Sarıgül, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Seminerde öğrencilere ve velilere sağlıklı beslenme ve spor yapmaları konusunda önemli bilgiler aktarıldı. Seminer öncesi konuşan Gazi Ortaokulu Müdürü Veysel Sarıgül, "Bugün okulumuz da sağlıklı yaşam ve obezite’yle alakalı olarak bir seminer vermeyi planladık. Hocamızın katkısıyla bugün dünya genelinde her dört insandan birinin, ülkemizde de on insandan üçünün mücadele ettiği şişmanlık, sağlıklı yaşamla ilgili sıkıntılarla alakalı olarak öğrencilerimize seminer düzenlemek istedik. Gayemiz burada çocuklarımızın yaşamları içerisinde sağlıklı yaşam sürecinde ne yapmaları gerektiği, kilolu oldukları zaman yapmaları gerekenlerle alakalı olarak bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Katkılarından dolayı hocamıza teşekkür ediyorum" dedi.
Obezite ile yaşam için Gazi Ortaokul’unda bir eğitim programıyla birleştiklerini ifade eden diyetisyen Burçin Aygün de, "Amacımız çocuklarda sağlıklı beslenme ve obezite konusunda farkındalığı arttırmak. Bu amaçta da gazi ortaokulu idaresiyle birleşerek halk sağlığı müdürlüğü olarak sağlıklı beslenme ve obezite dengeli beslenme gibi konular üzerinde durarak bir eğitim yapacağız. Bilindiği üzere 2014 yılı sağlıklı yaşam yılıydı, hareket yılıydı. Bu kapsamda çalışmalara devam ediyoruz. İdarelerin duyarlılığıyla gazi ortaokulunun da ilgisiyle bu gün bu okulumuza geldik. Çocuklarda obeziteye azaltmak istiyoruz. Çünkü gerçekten prevalans çok artmış durumda ve her zaman için amacımız nesli baştan yaratıp geleceğe daha sağlıklı bir nesil olarak iletmektir" diye konuştu.
Seminer de diyetisyen Burçin Aygün, ‘Sağlıklı beslenme ve obezite’ hakkında sine vizyon gösterimi sonrasında velilerin ve öğrencilerin sorularını cevapladı. Seminer sonrası okul müdürü Veysel Sarıgül tarafından diyetisyen Burçin Aygün’e katkılarından dolayı başarı plaketi verildi.