Elazığ’ın Sivrice ilçesinde düzenlenen etkinlikte 2 bin 500 fidan toprakla buluştu.
Sivrice İlçe Kaymakamlığı, Sivrice İlçe Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Hazar Gölü çevresine fidan dikme kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında düzenlenen fidan dikimine Kaymakam Cengiz Erdem, Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, ilçe protokolü, askerler,öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda Orman İşletme Müdürü Yıldırım, fidanların nasıl dikileceği ile ilgili uygulamalı bilgi verdi. Programda konuşan İlçe Kaymakamı Erdem, "İlçemiz ve ülkemizin orman varlığını arttırmak, toprağı, su havzalarını korumak için bu çalışmayı başlattık. Dikilen fidanlarımızın bakımı kaymakamlığımız tarafından yapılacak" dedi.
Çevre ve yeşile önem verdiklerini belirten İlçe Belediye Başkanı Ebubekir Irmak da, "Gelecekte daha fazla yeşil alana sahip bir Sivrice olması için çalışmalarımız artarak devam edecek. Çevre bilinci ve genç kuşakların duyarlılığı bizim için önemlidir. Bugün geleceğimizi temsil edeceğimiz çocuklarımız ile ağaç dikmenin anlamı daha büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 2 bin 500 fidan toprakla buluştu.