Elazığ’da 5 yıl önce kapanan Eyyüpbağları Sulama Birliği’nin işçileri, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü’nde işbaşı yaptırılmadıkları gerekçesiyle başlattıkları ancak sorunun çözülmesi sözü aldıkları için bitirdikleri açlık grevini tekrar başlattı.
Merkezde bulunan İcadiye Mahallesi şehitlik karşısında boş bir dükkanda bir araya gelen işçiler, grev pankartlarını asarak bugün sabah itibariyle açlık grevine başladı. Grev yapan işçiler adına açıklama yapan Süleyman Tanış, "İlk greve 24 Mart 2015 tarihinde başladık ve 29 Mart’ta son verdik. O dönemde, AK Parti İl Başkanı Nusret Çoban yanımıza gelerek bizlere bir söz verdi. Biz de güvenerek açlık grevimize son verdik. Bu işi çözeceği kanaatine varmıştık. Biz de kendilerine bir ay müsaade ederek bu greve ara vermiştik. Bu olay üzerinden 40 gün geçmesine rağmen verilen sözler, vaatler yerine gelmedi. Bizde, tekrar grevimize başladığımız yerden devam edeceğiz" dedi.
Bu defa kararlı olduklarını ve ciddiye alınmadıkları zaman insanların açlık grevinde ölebileceğini kaydeden Tanış, başka gidecekleri bir ülkeleri olmadığını ve tek amaçlarının ekmekleri olduğunu söyledi.