Gazeteci-Yazar Ali Okur’un ikinci kitabı “Yarın Korkusu” çıktı. Favori Yayınları’ndan çıkan kitapta 12 Eylül darbe dönemi ve sonrası anlatılıyor. Yazar Ali Okur’un “Fuji Dağı’nın Ardı” kitabının ardından ikinci kitabı olan “Yarın Korkusu”nda yakın siyasi tarihin gizemli ilişkileri, esrarengiz kişilikleri ve akıl almaz komploları sıradışı bir medyumun ağzından anlatılıyor. 250 sayfadan oluşan ‘Yarın Korkusu’nda zaman zaman en üst katmanlara sinen ‘yarın korkusu’, bazen de sokakların dili haline gelen gelecek korkusu işlendi.
Kitabında, 12 Eylül sonrası darbe korkusunun henüz sokaklardan silinmediği bir dönemi anlattığını dile getiren Gazeteci-Yazar Ali Okur, kitabıyla ilgili şu bilgileri verdi: “İktidarda, halkın büyük çoğunluğunun onaylamasıyla iş başına gelen hükümet var. İşte ‘Yarın Korkusu’, böyle bir dönemin hikayesi. O günün iktidar başının eşiyle yani hanımefendiyle bir medyum arasında yaşanan öykünün özeti. Fantastik bir kurguyla başlıyor ilk bölüm. Şeytanlar Meclisi’nde, hayatın birçok yönüne parmak basarken son sözü ‘Medyum’a bırakıyor. Kitap ise bundan sonra başlıyor zaten. Hanımefendi ile medyum arasındaki ilk irtibat, tanışma ve zaman içinde birbirini tekrarlayan görüşmeler. Ve bakan atamalarına kadar medyumun işin içine girmesi. Sonra bunun bir gazete tarafından deşifre edilmesi. Ve daha sonrasında gelişmeler. Hepsi de ‘Yarın Korkusu’nda var. Başka ne var denirse, bir de sokakların, caddelerin ve hayatın dili de var kitapta. En üstten alta kadar tüm insanların içinde olan bir korkunun, medyumun dizleri dibinde nasıl çare arayışı da betimlenmiş kitapta. Alışılmışın dışında bir kurgu. Biraz gerçek, biraz fantastik. Ama çoğu gerçek. Belki de hepsi gerçek.”
ALİ OKUR KİMDİR?
1965 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Tek parti döneminde radyo konulu tez çalışması bulunmaktadır. Kazakistan’ın Türkistan kentinde düzenlenen uluslararası Atatürk konferansında konuyla ilgili sunum yapmış ve sunumu Atatürk Araştırma Merkezince yayınlanmıştır.
“Fuji Dağı’nın Ardı” isimli ilk romanının ardından “Yarın Korkusu” adında roman çalışması bulunmaktadır. Ayrıca Kıbrıs sorununu işleyen “Sonun Başlangıcı ya da Barışın Adı” isimli araştırma kitabı yayınlanmıştır. Bu kitap bir gazetede tam sayfa 10 gün süresince tefrika edilmiştir. Yazarın “Doğu Yakasının Hikayesi” adlı bir de Güneydoğu sorununu içeren eseri bulunmaktadır. 1987 yılından beri TRT’de muhabirlik ve radyo programcılığı yapmıştır.
Halen TRT haber merkezinde editör olarak görev yapmaktadır.