Kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının yürüteceği projelere ait 2015 SODES projeleri sözleşmesi yapıldı.
Erzurum Valiliği Toplantı Salonu’ndaki İmza törenine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı. Proje Kapsamında toplam 182 başvurunun yapıldığı ancak bu başvurulardan 2015 yılı SODES Usul ve Esaslarına uygun olan 149 projenin Valilik Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Kalkınma Bakanlığına sunulan projelerinden 4’ü yedek olmak üzere 24 projeye destek verildi. Proje hazırlama bazında sivil toplum kuruluşlarının, kamu kuruluşlarının önüne geçtiğini belirten Altıparmak, “Toplumun ihtiyacı olan kendi üyelerinin ihtiyacı olan kamunun yetişemediği, göremediği bazı konularda proje hazırlayıp getirmelerinin, artık bu çağda önem arz ediyor. Dolayısıyla onlarında nasıl proje yapıldığını bilmeleri öğrenmeleri ve en güzel şekilde çalışmalarını bizlere sunmaları, bizler tarafından uygun görülüp bakanlığa sunulması ve bunun karşılığında arzu ettiklerini temin etmeleri ehemmiyet arz ediyor” diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşlarının kendi içinde kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak proje yapmak durumunda olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, “Şimdi bakıyoruz her yıl 250 proje yapılıyor. 250 proje hakikaten çok güzel. KUDAKA’ya baktığınızda Erzurum yine bölge illeri içinde en yüksek projeyi getiriyor.Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları da aynı şekilde. Bunlar hakikaten güzel şeyler. Yaklaşık 500 istihdam sağlanmış. Burada SODES projelerinde temel beklenti istihdamdan öte sosyal destek. Ama istihdam en önemli ayaklarından bir tanesi. İstihdam sağlanabilirse bu işin fevkalade bir yanını teşkil etmiş olur” dedi.
Bu yıl SODES projelerine 4.2 milyon destek sağlandığını bu desteklerin artarak devam edeceğini söyleyen Vali Altıparmak proje sunan ve projelerde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek, “Projemize destek verildi verilmedi diye hevesleri kırılmasın. Mümkün mertebe o gayretlerine devam etsinler. Zira bildiğiniz bilmediğiniz farklı alanlarda destek veren çok farklı kuruluşlar var. KUDAKA aracılığıyla bunu biz belirli bir noktaya getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Tören sonun destek alan projelerin imza töreni gerçekleştirildi.