AK Parti Aday Adayı Prof. Dr. Bahattin Türetken Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
“18 Mart Şehitler Günü’nü ve bu tarihe ’’Şehitler Günü’’ adını veren Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünü, haklı bir gurur içinde idrak etmekteyiz.
100 yıl önce bu gün Çanakkale’de, yüz binlerce gencecik insanı şehit verirken her şehit için bir diriliş başlamış oldu ve bağımsızlığımız için tarihin kalbine şahit olarak yazılan o şehitlerin rahmeti ile bugün ayakta kalmayı başarıyoruz.
Kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Aziz milletimiz Aziziye’de, Çanakkale’de yazılan destanlarla dirilişini gerçekleştirdiği günlerde daha çok düşünüp, neler yapabileceğimizi yeniden gözden geçirmeliyiz.
Çünkü Çanakkale direnişi ve zaferi ayağa kalkan millet iradesinin, birlikte yaşama kararlılığı ve bağımsız yaşama azminin bir tezahürüdür. Bu tezahürde göğsü iman dolu o neslin vatan sevgisi ile yoğrulmuş bir imanın toplu vuruşu vardır.
Bu anlamda, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un; Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın. Mısraları ile ölümsüzleştirdiği “Çanakkale Destanı” var karşımızda. Anarken, dua ederken, anlatırken; yapmamız gereken en önemli görev onların şehit düştükleri yerlerde rahat uyumaları için çalışmak, çalışmaktır. Çünkü merhum Akif’in bize söylediği gibi bu destan tarihe gömülemeyecek kadar büyük, ihtişamlı ve kutsaldır.
Çanakkale o kadar büyük ve anlamlıdır ki; sadece bir milletin değil, bütün mazlum milletler için bir umut ışığı olarak doğmuş, tarihin seyrine müdahale ettirtmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle tam bir asır önce yeniden dirilişin adı olan Çanakkale ruhunun hepimizin içinde yaşaması duyguları ile kısacık ömürlerine dünya tarihinin kocaman mücadelesini sığdırmış eşsiz kahramanlarımızın, bütün şehitlerimizin huzurunda minnet ve şükran ile eğiliyorum. “Ruhları şad olsun.”