AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Arif Karadağ, “Erzurum’un zengin tarihi geçmişi bile bu şehri markalaştırmak için tek başına yeter” dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Arif Karadağ, gelişen her ülkenin bünyesinde mutlaka marka ve model kentler oluşturduğuna dikkati çekerek, Türkiye bazında ise Erzurum’un fevkalade marka ve model bir şehir olabileceğini belirtti. Erzurum’un binlerce yıllık zengin bir tarihi geçmişe sahip olduğunu anlatan Arif Karadağ, “Bizlere düşen bu zenginliği Erzurum özelinde katma değere dönüştürmektir” ifadesini kullandı.
Giderek küresel hale gelen dünyada artık ülkeler gibi şehirlerin de yarışmaya başladığını anlatan Arif Karadağ, “Kimi şehirler ekonomik değerleri, kimi şehirler de beşeri sermayeleriyle ön plana çıkar. Buna onlarca örnek sıralanabilir. Fakat Erzurum’un aslında yeri çok özeldir. Çünkü Erzurum’da elinizi nereye atarsanız atın, markalaşmayı mümkün hale getirecek nitelikler var. Bu nitelikler içerisinde kış turizmi de var, kültür de var, beşeri sermaye de var. Turizmin hemen her çeşidi de yine Erzurum’da var. Bunlara ilaveten bize göre ivedilikle değerlendirilmesi gereken zenginliklerin başında tarihi geçmişim var. Erzurum, medeniyetler beşiği bir şehir ve her köşesinde farklı bir medeniyetin izlerini taşıyor. Şehrimizi ayağı yere basan projelerle bir açık hava müzesine dönüştürmek çok kolay. Biz işte bu projeleri oluşturma ve hayata geçirme arzusundayız. Mesleğimizin doğası gereği turizmle iç içeyiz ve dünyanın dört bir yanında tarih turizminin ne büyük anlamlar ifade ettiğini görüyoruz. Erzurum’un zengin tarihi geçmişi de, bu şehir için katma değer üretilebilecek özellikler taşıyor. Yeter ki biz bu cevheri işlemesini bilelim” diye konuştu.