AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Erzurum’da hakim olan huzuru, kardeşlik ortamını bozmak, İli kaos ortamına sürükleyerek kalkınma ve gelişme seyrinden çıkarmak isteyenlere karşı dadaş ferasetinin 7 haziranda kararlı bir duruş ve yaklaşım sergileyeceğini belirterek, ‘Dadaşlar Erzurum’un siyasi hesaplara alet edilmesine izin vermeyeceklerdir.’ dedi.
KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ
Nefsi aklının önüne geçenler, Erzurumluluğu sadece kimlik üzerinde olanlar ve önce ben diyenlerin sahnelediği, provokatif amaçlı olayların, Erzurum’da aslolan kardeşliği bozamayacağını, buna AK Parti davasına gönül verenlerin izin vermeyeceğinin altını çizen Aydemir, ‘Erzurum bölünmelerin değil, bütünleşmenin, milli ve manevi kardeşlikte buluşmanın adresidir. Hep öyleydi ve hep öyle kalacak’ diye konuştu.
ERZURUM GÜNDEMİNİ KİRLETEMEZLER
Aydemir, 21’inci yüzyılın hemen başındaki 7 Haziran seçimleri arifesinde, Erzurum’un öncelikleri, gelecekteki vizyonu ve hedeflerinin konuşulması, gündem bulması beklenirken, Erzurum gündemini provokasyon amaçlı olaylarla meşgul edenlerin, Erzurum için hizmet amaçları ve kaygıları olmadığını, halka sunacak proje ve öngörüleri bulunmadığını ifade etti.
ONLARIN ELLERİ BOŞ, YÜZLERİ KARA
Aydemir, ‘ Sahnelenen olaylar, Erzurum’a hizmet noktasında elleri boş yüzleri kara olanların bu ayıplarını örtme telaşıdır. Bu şehrin gündemi, şiddetten oy kotarmak olmamalıdır. Bu şehrin gündemi, kardeşliğe halel getirmek olmamalıdır. Bu şehrin gündemi, siyasi ikbal için, siyasi makam için kardeşi kardeşe düşman etmek olmamalıdır. Ne ki, bu çirkinlikleri bu mübarek şehirde sahneleyip, Erzurum’un adını provokasyonlarla kirletenlerin böyle bir endişesi yoktur. Onların Erzurum’a söyleyecek sözleri de yoktur.’ dedi.
BİZ İSTİYORUZ Kİ…
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Biz istiyoruz ki, gelsinler Erzurum’un 2023 yol haritasını sorgulayalım. İki üniversitesi olan bu şehirde projelendirdiğimiz üçüncü üniversite için kuruluş birliği yapalım. Sağlık Kenti Erzurum’un bu alandaki vizyonunu daha nasıl büyütebileceğimizin hesabını çıkaralım. Kış Turizminde Dünya Kenti haline gelen Erzurum’un bu noktada kalıcı olabilmesi için hangi yatırımlara yöneleceğimizi tartışalım. Yani paydamız Erzurum olsun. Ancak, Erzurum için söyleyecek sözleri ve maalesef Erzurumluluk sermayeleri olmayanlar, Erzurum için akıl, yürek yoğunlaşması yapmak yerine, Erzurumluyu istismar ederek ne kadar oy alırız hesabı yapıyorlar. Fakat unutuyorlar ki, herkesin hesabı var, amma bir de Allah’ın hesabı var. Allah korkusu olanların iman ettiği bir gerçek var. Erzurum halkını oy için çirkin tezgahlarla istismar etmeye kalkanlar kendi oyunlarına düşecek ve kazdıkları kuyulara kendileri düşecektir. Bundan imanımız gibi eminiz.’ diye konuştu.
HERKESİN ETTİĞİ AYAĞINA DOLAŞIR..
‘Herkesin ettiği ayağına dolaşır’ sözünü hatırlatan Aydemir, ‘Bu şehrin tarihi bir duruşu var. Bu şehirde hiçbir kimsenin bozamayacağı bir kardeşlik ruhu var. Ecdadımızın bu şehre attığı maya, bu şehirde hakim kıldığı ruh budur. Ne varki, bundan rahatsızlık duyanlar var. Amaçları ve hedefleri sadece ve sadece oy olanlar, Hınıs’la Uzundere’nin, Şenkaya ile Karayazı’nın, ispir ile Tekman’ın, Karaçoban’la Pasinler’in bin yıllık kardeşliğini bozabileceklerini mi sanıyorlar? Oy alsalar dahi, halk indinde, hak divanında rüsvaylıktan başka kazançları olacağına mı inanıyorlar? Ve bilmiyorlar mı ki, bu tezgahlarını Erzurum’un ruhu bozar.. Bu çirkin oyunlarını dadaş feraseti başlarına geçirir. Bu haysiyetsiz yaklaşımı muazzez ecdadımızın ruhu telin eder..Bu hiçbir ahlak dairesine sığmayan zihniyeti Cenabı Hak rezil eder.’ dedi.
AYDEMİR YILDIZKENTLİLERİN KONUĞUYDU
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir seçim çalışmaları kapsamında Yıldızkent’in konuğu oldu. Ev ziyaretleri yapan Aydemir, Yıldızkentlilerle gündemi değerlendirdi, Erzurum’da kaydedilen talihsiz olayları ele aldı. Sohbetlerde Erzurum’un geleceği için gönül birlikteliğinin bozulmaması gerektiğini belirten Aydemir, ‘Sermayemiz kardeşliğimiz, Erzurum da gönül adresimizdir. Yüreği Erzurum sevgisiyle atanlar, dimağını Erzurum sevdasına adayanlarla birlikte 2023 yoluna çıkıyoruz inşallah. Allah yar ve yardımcımız olsun.’ diye konuştu.
FİKİR, İNANÇ VE TEŞEBBÜS HÜRRİYETİ
Yıldızkentlilerle yapılan istişare ve sohbet etkinliğinde 12 yıllık AK Parti iktidarı dönemine de değinen Aydemir, ‘AK Parti iktidarının süreçte bu ülkeye armağan ettiği temel eser fikir, inanç ve teşebbüs hürriyetidir. 28 şubatlarda inanç sahiplerine reva görülen zulmü kaldırması ve devletle milleti barıştırmasıdır. Başörtülülerin göz yaşlarının dindirilmesi, kamudan dışlanan inançlı kesimin haklarına kavuşturulmasıdır. Dün yaşanan olayların senaristleri, 28 şubat zihniyetiyle AK Parti ve onun kurucu lideri, halk adına mücadele ederken, ortalıkta görünmeyenler, 28 şubat kararlarının altına imza atanlardır. AK Parti’nin halka hizmet Hakka Hizmettir ilkesini paylaşmayanlardır. Fikirde, inançta ve teşebbüste AK Parti’nin açtığı özgürlük ufkunu bu millete layık görmeyenlerdir.’ kaydını düştü.
ERZURUM HERŞEYİMİZ
AK Parti’nin 12 yıllık süreçte ülkede ve özellikle bölgede yatırım ve hizmetlerini doruk noktasında yoğunlaştırdığı illerin başında Erzurum’un geldiğini savunan Aydemir, ‘Hangimiz, Bölge Eğitim Hastanesi ve Sehir hastanesiyle Erzurum’un uzak ve Ortadoğu için bile bir sağlık kenti haline geldiğini inkar edebiliriz? Hangimiz Türkiye’nin 7’inci Teknik üniversitesi ETÜ ile birlikte iki üniversitesi olan ve üçüncü üniversitesi projelendirilen Erzurum’un bir Eğitim şehri konumuna taşındığı görmemezlik edebiliriz? Kim, Erzurum’un bir milyar dolarlık harcamayla hayata geçirilen Kış oyunları tesisleriyle Dünyanın 10 turizm merkezi arasına girdiğini reddedebilir? Hangi vicdan sahibi Erzurum’un Türkiye’nin dördüncü büyük havalimanına kavuşturulmasını, lojistik köyün kurulmasını, 600 kilometreyi aşan duble yolları, 2018’de hayata geçecek hızlı tren projesini yadsıyabilir? Hangi izan sahibi Erzurum’un TANAP, BTC, Nabucco gibi dünyanın ilgi odağı olan enerji hatlarına ev sahipliği yaptığı ve bununla bölge ve ilde istihdam alanları oluşturulduğu gerçeğine karşı durabilir? ‘ diye sordu.
DADAŞ RUHU YOK OLDU MU SANIYORLAR?
Erzurum’un ‘Dilimiz varsa dilceğimiz de var’ sözünü hatırlatan Aydemir, ‘İşte dün hakikat ortaya çıktı. Bu halka hizmet adına söyleyecek sözü olmayanlar, hizmet noktasında halkın karşısına çıkmaya yüzü tutmayanlar, Erzurum’a neyi reva gördüler? Bir de 12 yıllık AK Parti dönemine bakın, bu davanın sahipleri şükürler olsun eserler ve yatırımlarla huzurunuza çıkıyorlar. Allah indinde müsterihiz. Halkımız adına müftehiriz. 7 Haziran’da inşallah bu aziz halk, bu dadaş ruhlu Erzurumlu kendine yakışanı yapacak, kendine hizmet sunanlarla, şiddeti reva görenleri tefrik edecektir.’ dedi.