Ak Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat seçim çalışmalarına Tekman ilçesinde sürdürdü. Tekman’ın mahallerini ziyaret eden Fırat, vatandaşlarla hem sohbet etti hem de sorunlarını dinledi. Fırat, bölgede yapılmaya çalışılan bölücülük çalışmalarını anlattı “Bizi bölmeye çalışanlar 7 Haziran’da sandığa gömülecek” dedi.
Erzurum Ak Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat seçim çalışmalarına Tekman ilçesinde devam etti. Fırat ilk olarak Ak Parti Tekman ilçe başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi. Fırat, daha sonra Çağlar Mahallesini ziyaret ederek mahalle muhtarının evinde mahalle halkıyla sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Ak Partili aday yerel yönetimler ile ilgili sorunların çözümüyle ilgili bizzat kendisinin ilgileneceğini ve en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını bildirdi.
Fırat, ziyaretlerini Kazancık, Gümüşlük ve Çatkale mahalleleri ile sürdürdü. Bazı odakların ülkede bölücülüğe uzanan baskı ve zorbalıklara giriştiğini kaydeden Fırat: “Türkiye gün geçtikçe ak Parti iktidarıyla dünyada etkisi artan bir ülke haline geliyor. Bakın bölgede yaşanan sorunlara. Ülkemizin daha da güçlenmesini istemeyen bazı odaklar, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışarak ülkede bölücülük safsatalarını yayıyorlar. Biz Ak Parti olarak kuruluşumuzdan bu yana dek ayrımcılıkları kaldırarak huzur ve güven ortamını tesis etmeye çalışıyoruz. Altını çiziyorum. Din dil ırk mezhep ayrımı yapmadan. Peki diğerleri ne yapıyor. Vatandaşın hür bir şekilde oy kullanmasına bile müsaade etmiyorlar. Nerde kaldı demokrasi, nerde kaldı halkların kardeşliği...İnşallah vatandaşlarımız bu oyunlara gelmeyecek ve7 haziran’da bunlara hakettiği dersi verecektir.” Dedi.
Fırat, Çat Kale mahallesi Mergezer Cem evini de ziyaret etti. Cem evinde toplanan mahallelilerle sohbet eden Fırat, ilk defa “Alevi Çalıştayları” düzenleyerek, İslam inancının farklı yorumlarının daha özgür bir ortamda tartışılmasına ve sorunlarının demokratik bir ortamda aşılmasına zemin hazırladıklarının altını çizdi.