Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da dün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, istasyon meydanında düzenlediği miting öncesi ve sonrası çıkan olayları katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi. MHP yöneticilerine sert sözlerle tepki gösteren Akdağ, “MHP ile HDP hayali kaos ittifakı kurdular” dedi.
Kardelen Tv’de İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Yazar Esat Bindesen’in sorularını yanıtlayan Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da yaşanan olayları değerlendirdi.
Erzurum’un huzur kenti olduğunu söyleyen Akdağ, yaşanan olayları anlattı. Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz’ın da darp edildiğine yönelik haberlerin olduğunu söyleyen Akdağ, gençlik kollarının açtığı stantların yıkılmasına ateş püskürdü. Akdağ, “Biz Erzurum’u bir huzur şehri olarak biliyoruz. 13 yıl boyunca hep huzur şehri olarak kaldı. Zaman zaman bu günkü olaylara benzer olaylar yaşandıysa da huzur şehri olarak insanların akıllarında kaldı. İnanıyorum ki 7 Haziran seçimlerinden sonrada huzur şehri olarak kalacak. Bu gün bu kadar olay olmayacaktı. HDP’liler İl Seçim Kurulunun uygun gördüğü bir yerde cılız bir toplulukla miting yapacak sonra çekip gideceklerdi. Bu miting için kararın altında MHP’li üyenin de imzası vardı. Yapılacaklar bundan ibaretti. Olayların rengi değişti. Erzurum’a bu yakışıyor mu. Ülkücülerin alameti olan işaretle DHKP-C’nin alameti farikası olan maskeler ülkücülere yakışıyor mu? Erzurum’un Cumhuriyet caddesinde AK Partinin genç kardeşlerimizin vatandaşlarımıza provakasyon için açılan stant parçalanıyor. Bunların yanında başka partilerinde stantları da var ama onlar sapa sağlam duruyor. AK Parti binasına saldırı ve camının çerçevesi indirildiği görülüyor. Çok daha acısı partinin önünde Milletvekilimiz Adnan Yılmaz’ı ve korumalarını darp ettiğini görüyoruz. Aynı esnada Mahallebaşın’da HDP’lilerin tahrip ettiği AK Parti seçim bürosu var. Tahrip eden edene. MHP’liler tahrip ediyor HDP’liler tahrip ediyor. Ülkücüler demiyorum hiçbir ülkücü bunu yapmaz” diye konuştu.
MHP’Lİ YÖNETİCİLERE SERT SÖZLER
Yaşanan olaylarda MHP yöneticilerine tepki gösteren Akdağ, şehrin yüzde 70’inin AK Partili hatırlatarak, sağduyu davranan gençlere teşekkür etti . Akdağ şöyle konuştu; “Ben Bahçelinin sokak sağduyularına teşekkür ettim. MHP yöneticileri bu hususta tamamen sınıfta kaldı. Çıksalar delikanlı gibi deseler ki bizim gençler bunu yaptılar mani olamadık bunu anlardık. AK Parti İl Başkanına telefon açsalardı sonuçta bunlar bizim arkadaşlarımız, çok üzüldük, binanız taşlanmış, pencereleriniz indirilmiş, milletvikiline saldırıda bulunulmuş, deseler gençlere sahip olamadık diye özür dileseler bunu anlardık . Ama bunları göremedik. Çocuk mu kandırıyorlar. Erzurum’da bu gün huzurun bozulmasına güvenlik kuvvetleri ve AK Partililer mani olmuştu. Bizim çocuklarda genç. Gidiyorsun genç kardeşlerimizin bulunduğu standı parçalıyorsun. Bu şehrin yüzde 70 i AK Partiye oy veriyor. Bu şehirde AK Partinin gençleri yaşıyor, aileleri yaşıyor. Ben hem güvenlik kuvvetlerine hem AK Partili gençlere teşekkür ediyorum. Bu gün belki uzun süreli bir travmaya mani oldular. Sağduyu gösterdiler. Sessiz kalıp hiçbir olaya katılmadılar. Mağdur olmalarına rağmen katılmadılar.”
“MHP-HDP HAYALİ KAOS İTTİFAKI KURDU”
Yaşanan olayları MHP ve HDP hayali kaos ittifakı olarak gören Recep Akdağ, sert sözler söyledi. MHP’ye oy verenlerin HDP’li vekilleri meclise göndermek için bir oy atacağını söyleyen Akdağ, “Ben bunu kaos koalisyonu olarak görüyorum. Türkiye’de bunlar kaos hayali birlikteliğini kurdular. Burada Demirtaş konuşuyor. Saldırılanlar AK Partililer. Bunlara saldıranlar MHP’liler, ama beyefendi Erzurum’da MHP ye bir tek kelime kullanmıyor. Varsa yoksa AK Partiye yükleniyor. Çoğunluğunu tenzih ederim ama MHP ye oy vermeyin ama AK Partiye de oy vermeyin demek ne demektir. Ben bu şehre 13 yıldır hizmet eden 4 gün sonra vekaletimi devredecek bir milletvekiliyim. Çok net söylüyorum. Bu gün MHP ye atılacak her oy bir HDP milletvekilini meclise götürmek için atılmış bir oy demektir. Çünkü MHP ile AK Parti oyları arasında çok ciddi geçişkenlik var. AK Partiye oy vermiş vatandaşlarımız küskünlük gibi sebeplerden ötürü ben oyumu MHP’ye atıyorum diyorsa Erzurum’dan HDP için oy attığını bilmelidir. Ben bu gerçeği anlatmak zorundayım.” Dedi.