AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Türkiye’de belirli bir kesimin, ülkeyi 28 şubat karanlığına döndürmek için yoğun bir çaba içerisinde bulunduğunu, bu kesimin inanç özgürlüğünü engellemek, halkın mukaddesleriyle bağlarını koparmak için proje ürettiklerini belirterek, “Buna sandıkta Narman, buna Karaçoban, buna Oltu, buna Dadaş imanı izin verir mi?” dedi.
YETER SÖZ MİLLETİNDİR
İmamhatipleri kapatmak, Diyanet İşlerinin kapısına kilit vurmak, din derslerini eğitimden çıkarmak için seçim meydanlarında 28 şubat çığırtganlığı yapanlara, milli iradenin en kayda değer karşı duruşunu sergileyen Erzurumlunun, Narmanlının 7 Haziran’da bir kez daha ‘dur’ diyeceğini kaydeden Aydemir, “Bu halkın imanı, mukaddesatıyla oynamaya kalkanlar, halkın ferasetini hakir görenler sandıkta tarihi bir ders alacaklardır” diye konuştu.
NARMAN’DAN YÜKSELEN MİLLİ İRADE HAYKIRIŞI
“Bu halk ekmeğinden, aşından taviz verir, ama inancından asla” diyen Aydemir, “7 Haziran milli iradenin imanlı sesini kesmeye çalışanlarla, yeter söz milletindir diyenlerin sınavıdır. Erzurum’dan yükselecek milli irade haykırışı, tüm ülkede yankı bulacaktır. Bu yüce milleti 17 sene ezansız bırakanlar, başörtülüleri kamu, üniversite kapılarında ağlatanlar, inançlı kesime mürteci damgası vurarak işi, aşı esirgeyenler millet indinde, sandıktan çıkacak milli ferasetle, bir kez daha tarih olacaklardır” diye konuştu.
GELSİNLER DE, NARMAN’DA İMAN KALELERİNİ GÖRSÜNLER
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, seçim gezileri çerçevesinde Narmanlılarla buluştu. İlçenin köylerinde gençlerin, Ak Sakallı önderlerin görüş ve tespitlerini dinleyen Aydemir, “Bu yüce millete, bu aziz halka inç prangası vurmaya yeltenenler, gelsinler Narman’daki iman kalelerini görsünler. Halkın vicdanından yükselen sesleri dinlesinler. Ama gelemezler. Onların bu dadaş vicdanlarında, yüreklerinde hiç yeri olmadı, olmayacaktır.” dedi.
İMAN Kİ İLAHİ O NE BÜYÜKTÜR..
Sosyal ve ekonomik gelişmelerin iman gücü olmadan gerçekleşemeyeceğinin altını çizen Aydemir, Mehmet Akif’in, ‘İman ki ilahi o ne büyüktür, İmansız olan paslı yürek sinede yüktür’ dizelerini hatırlattı. Aydemir, “Bizim kardeşliğimiz Kur’an kardeşliğidir. İnanç kardeşliğidir. Bunu yürekten paylaşmaz, buna inanmazsanız, hiçbir alanda gelişme kaydedemezsiniz. Zira, bizim mukaddesatımızın vurgusu, tüm Müslümanların kardeşliğidir. Yaradılanı Yaradandan ötürü sevmektir. Halkı Allah için sevmeyenler hangi hizmeti sunabilir ki…” dedi.
2003 ÖNCESİ HATIRLATMASI
Sohbetlerinde 2003 öncesine de değinen Aydemir, “AK Parti iktidarı öncesinde kimler hükümet ediyordu, kimler iktidardaydı, hatırlayalım. CHP’nin desteklediği DSP-MHP-ANAP hükümetleri dönemi. Şu tarih hafızamızda çirkin bir yer edinen 28 şubatların altında bunların imzası yok muydu? Bu halkı inancından ötürü hakir görenler onlar değil miydi? Bugün buralara gelip mukaddesatçı kesilenler, bunlarla birlikte iktidarda değil miydi? Başörtüsü yüzünden genç kızlarımıza hayatı zindan edenlerin içinde bunlar yer almıyor muydu? Şimdi hangi yüzle Narmanlıya bakabiliyorlar, merak ediyoruz.” diye sordu.
HALKA BAKACAK YÜZLERİ Mİ VAR?
AK Partinin iktidarı devraldığı DSP-MHP-ANAP hükümetinin ekonomik manada da ülkeyi, Erzurum’u ve bölgeyi tam bir çöküntü içine düşürdüğünü belirten Aydemir, “Allah için düşünelim, bunların Erzurum’a, Narman’a çaktığı bir çivi mi var? Yatırım mı var? O dönemde yüzde binlere tırmanan faizlerden başka ne vardı? Kaç kişiyi iş sahibi ettiler, kaç baraj yaptılar, hangi yolları açtılar? Üniversite kapılarında gençleri umutsuz bırakanlar bunlar değil miydi? Hastane önlerinde insanları sağlıksızlığa mahkum edenler bunlar değil miydi? Erzurum’u sıradanlaştıranlar, bunlar değil miydi?” dedi.
BİR DE BUGÜNE BAKIN
Aydemir, “Bir de hakça, Allah rızası için bugüne bakın, İki üniversitesi olan bir Erzurum var. Gençler üniversiteye girememe korkusundan kurtuldu. Eğitim kampüsü yatırımının adresi bu şehir oldu. Başörtülü kardeşlerimize devlet kapıları açıldı. Erzurum turizm yatırımlarıyla Dünya gündemine girdi. İl 600 kilometre duble yola kavuştu. Hızlı Tren Erzurum yoluna girdi. Lojistik Köy bu şehirde yükseliyor. Sağlıkta bu il Bölge Eğitim Hastanesi, Sağlık Kampüsü ile cazibe merkezi oldu. TANAP, Nabucco, BTC gibi Dünyanın konuştuğu enerji projelerinin adresi, koridoru Erzurum olarak belirlendi. Köylerimiz altyapıya kavuştu. Sosyal yardımlar köylerimize ulaştı. Tarımda Türkiye’nin en büyük projelerinden olan DAP uygulamaya konuldu. Narman’ın yerel yönetimine bile bakmak kafi. AK Parti dönemiyle önceki dönem ortada.Tüm bunları bu halkın görmezden geleceğini mi sanıyorlar. Kadirşinas halkımız, kendine hizmetle, sevgiyle gelenlerle, kendisini hakir gören öncekileri vicdanında mutlaka ayıracaktır.” diye konuştu.
NARMANLI’YA TEŞEKKÜR
AK Parti’nin 13 yıllık süreçte, önce inançta olmak üzere fikir ve teşebbüs gücünü özgürlüğe kavuşturduğunu kaydeden Aydemir, “AK Parti’nin yol haritasını bu aziz halk çizmiştir. Halkın yüreğinden geçen bu yolda, halka hizmeti hakka hizmet bilerek yürümeye devam edeceğiz. Destek ve teveccüh halktan, takdir ise Hak’tandır.“ dedi.
Narman’da kendisi ve AK Parti heyetlerinin gördüğü yoğun ilgiye teşekkür eden Aydemir, “Narmanlının yüksek görgüsü, muazzez ruhu gücümüzdür. Biz onların yüreklerine teslimiz” vurgusunu yaptı.