AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Allah 28 şubat zulmünü bir daha yaşatmasın. Rabbim birlik ve dirliğimizi muhafaza etsin. Abdurrahman Gaziler, Alvarlı Efelerin yol ve ufkundan ayırmasın’ dedi.
MEKKE’YLE AYNI UFUKTAYIZ
Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Aydemir, Ramazan Ayının müjdecisi olan Berat Kandili aydınlığında, toplumsal birlik ve beraberlik içinde rahmet, bereket ve mağfiret iklimine erişmenin manevi hazzını yaşadıklarını belirterek, Mekke’yle aynı ufuk ve paralelde buluşan Şehri Mübarek Erzurum’un üç aylarla birlikte dadaş yüreğinde ifadesini bulan bir başka manevi mevsimi yaşadığını söyledi.
VE DEĞİŞMEZ GERÇEK
‘Yüce Rabbim, Berati dadaş idrak ve imanı içinde paylaşmayı nasip kılsın’ niyazında bulunan Aydemir, ‘Erzurum Abdurrahman Gazinin duasıdır. Erzurum, Kabe’nin ziyasıdır. Erzurum, Türk milletinin ruh Hirasıdır. Erzurum vatanı, bayrağı, devleti ve milleti bir olanların Rabia’sıdır. Ve Erzurum yüreğini tevhid potasında eritmiş iman erlerinin yuvasıdır. Bir kutlu duraktır ki yolu hep Mekke’ye çıkar. “ dedi.
VE DUA VE NİYAZ..
Aydemir, ‘Birlik ve bütünlük menzilinde kararlılık adına Palandöken bir yüce duadır. Aziziye, Hamidiye, Mecidiye dadaşça bir niyazdır. Erzurumlu, kimliğini Recep, Şaban ve Ramazanlarda bulandır. Bu yüce millet adına, imanını Regaiblerle yenileyen, inanç coşkusunu Miraçlarda tazeleyen, Mevla’ya emanet olma babında Beratına erişen ve hakkın, hukukun, eşrefi mahlukat olmanın Kadrine nefsini terk eden dadaşların Berat Gecesi’ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olması niyazında bulunuyoruz’ vurgusunu yaptı.