Ak Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Horasan’ın nüfus ve nüfuz yönünden Erzurum’un sinerjisini ifade eden bir hüviyeti bulunduğunu belirterek, Yakutiye, Palandöken, Aziziye’den sonra ilin en büyük dördüncü ilçesi olan Horasan’ın Erzurum’un manevi heybetini temsil ettiğini ifade etti.
KUTLU DURAK
41 bini aşkın nüfusu barındıran ilçenin, tarihi alanları, doğan kaynakları ve beşeri sermayesiyle, Erzurum’da AK Parti iktidarları döneminde ortaya çıkan kalkınma enerji ve heyecanını ortaya koyduğunu söyleyen Aydemir, ‘Adı Ahmet Yesevi Hazretlerince konulmuş bir kutlu mekan Horasan. Bu yönüyle Erzurum’un eren vizyonunu, alp yönünü kaydeder. Bir yerde Anadolu Coğrafyasını şekillendiren Ahilerin yani Alperenler’in otağıdır Horasan. Horasan’ın gönül dilimizdeki tarifi budur.‘ dedi.
İSTİŞARE VE ORTAK AKLA YOĞUNLAŞMA
Seçim çalışmaları için Horasan’ı ziyaret eden AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, parti ilçe Başkanı Erdal Akdağ, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. İlçede yönetim kurulu üyeleriyle istişare eden Aydemir, esnafı ziyaret etti, vatandaşların 7 Haziran sürecinde görüş ve düşüncelerini dinledi.
AHMET YESEVİ’NİN TORUNLARI BURADA
Erzurum’un Ön Asya kavşağında yer alan, ilin sınır taşı durumunda bulunan Horasan’ın Bilim Dünyası’nda, Siyaset Camiası’nda, Ekonomi Alemi’nde ve Bürokrasi Çevresi’nde çok önemli şahsiyetler çıkardığına işaret eden Aydemir, ‘Hemen hepsi Ahmet Yesevi hazretlerinin torunu olan bu yüksek değerleriyle Horasan, Erzurum’un aksiyoner yönünü ifade eder. Aras’ın bereket taşıdığı bu toprakların evlatlarını ziyaret ederek, onların teveccühünü kazanmak, dualarını almak ve desteklerini sağlamakla, hizmet efkarımızın güç kazanacağına inandığımız için buradayız’ dedi.
DADAŞ TERBİYESİ’NİN İFADE BULDUĞU İLÇE
Erzurum’un çağrıştırdığı mana içinde, maddi ve manevi terbiye hasletinin ön planda bulunduğunu, bu yüksek vicdan, edep ve irfanı ifade eden dadaş terbiyesinin şekillendiği ilçelerden birinin de Horasan olduğunu kaydeden Aydemir, “ Horasan Erenlerinin ruhaniyetinden beslenen bu mübarek duraktan hizmet feyzimizi almaya geldik’ diye konuştu.
HORASAN YAKLAŞIMI
Seçim sonrasında görevin nasip olması halinde, ‘Aras Vadisi Yaklaşımı’ adı altında yer alacak özel bir hizmet programını gündeme getirmeyi planladıklarını, Aras Vadisi’nde yer alan Erzurum ilçeleri için rol model olabilecek projeleri ele alarak, bu yöre için bir kalkınma ve gelişme planı çerçevesinde hizmet sunmayı amaçladıklarını söyleyen Aydemir, ‘Rabbimin nasip ettiği ölçüde, Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan DAP Eylem plan çerçevesinde Horasan’ın önceliklerini paylaşacak ve ilçe halkının ortak aklıyla kaydedeceği beklentileri birer hizmet şeklinde sunacağız. Biz inanıyoruz ki, Erzurum’un Ön Asya’ya açılan bu kapısı sosyo ekonomik gelişme, büyüme ve kalkınma hamlesiyle marka olacak ve diğer ilçelerimiz için de model hale gelecektir. Bu yolda tutarlı ve kararlı olacağız. Horasan vicdanına söz veriyoruz’ dedi.