Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eşi Gülay Sekmen Hanımefendi ile birlikte Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu 1200 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Oy kullanmaya sabah saatlerinde eşi Gülay Sekmen Hanımefendi ile birlikte gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Milletvekili Genel Seçimi, vatanımıza, milletimize ve Erzurumumuz’a hayırlı olsun” temennisiyle oyunu kullandı.
HALKIMIZ SAĞDUYUYLA HAREKET EDECEK, PROVOKASYONLARA FIRSAT VERMEYECEKTİR
Oy kullanmak için saat 10.30 sıralarında Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu’na gelen Başkan Sekmen, sandık müşahitleriyle ve sandık başkanlarıyla sohbet etti. Başkan Sekmen ve eşi Gülay Sekmen daha sonra 1200 numaralı sandığın bulunduğu salona gelerek oy kullanma sırasına girdi. Başkan Sekmen oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Milletvekili Genel Seçimi öncelikle vatanımıza, milletimize ve Erzurumumuz’a hayırlı olsun. Milli iradeyi sandığa yansıtmaya gayret ediyoruz. İnşallah seçimlere herhangi bir şaibe karışmaz. Güney ve doğu ilçelerimizde, Doğu Anadolu’nun bir kısım illerinde ve Güneydoğu Anadolu’nun illerinde vatandaşlarımız üzerinde büyük bir baskı var. Haberlere de yansıdığı gibi bir ilçe başkanımız kaçırıldı. Büyük baskılar uygulandı. İstifa etmesi istendi, bir de haraç kesildi. Bunlar milli iradeye olumsuz yansıyan hususlar. Böyle olursa o zaman demokrasinin bir kıymeti kalmaz. İnşallah halkımız sağduyuyla hareket edecek, bu tip provokasyonlara fırsat vermeyecektir. Çünkü bu anlayışla bir yere varmak mümkün değil” diyerek, tekrar Milletvekili Genel Seçimi’nin, ülkemize, milletimize ve Erzurum’a hayırlı olmasını temenni etti.