Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğrenci ve personel taşımacılarıyla toplantı yaptı. Servislerin sorunlarına ve taleplerine yönelik yapılan istişare toplantısına Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Öğrenci ve Personel Taşıyıcılar Dernek Başkanı İsvandiye Altun, ilgili Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri, dernek ve şirketlerin yöneticileri, araç sahipleri ile servis sürücüleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Altun, 500 üyeleri olduğunu ve ilk kez bir Büyükşehir Belediye Başkanının öğrenci ve personel taşıyıcılarının sorunlarını ve taleplerini dinlemek için toplantı yaptığına dikkat çekerek Başkan Sekmen’e teşekkür etti. Daha sonra söz alan dernek yöneticileri ve servis araçlarının sahipleri sorunlarını ve taleplerini Başkan Sekmen’e aktardılar. Toplu ulaşım camiasına sağlanacak yerde derneklerine yer isteyen servisçiler, S plakası olmayan araçların bağlanarak trafikten men edilmesini ve bu yönde iş kalitesinin artırılmasını talep ettiler. Servis araçlarının devir ücretlerinin düşürülmesini isteyen araç sahipleri, geçmiş borçlarının yapılandırarak taksitlendirilmesi taleplerini de Başkan Sekmen’e ilettiler. Plaka çekme süresinin 3 aydan 12 aya çıkartılmasını talep eden servisçiler, kültürel ve sportif faaliyetler ve eğitim için Erzurum’a gelen kafilelere Büyükşehir Belediyesi’nin araç temin etmemesini istediler.
Talepleri dinleyen Başkan Sekmen, "Ben sizin sorunlarınızı, taleplerinizi tek tek dinledim, hepsini de kabul ediyorum. Benim felsefem şu; konuşa konuşa sorunları çözeceğiz. Düzeltmeye bir yerden başlayacağız ve kademe kademe de düzelteceğiz. Erzurum’u huzur içerisinde yaşanılan farklı bir konuma getiriyoruz. Bu şehrin marka şehir olması için benimde sizden taleplerim var. Yasa ve Yönetmeliklere mutlaka uyalım. Sürücülerin davranışları ve kılık kıyafetleri düzgün olsun, araçlarda sigara içilmesin. Araçların temizliğine dikkat edelim, tertemiz olsun , içerisinde çekyat ve taburelerin olduğu yönünde şikayetler var. Bunları kaldırınız, sadece koltuklar olsun. Geçmişe ait borçlarınızı yapılandıracağız, faizsiz 9 taksit yapacağız. Toplu ulaşım camiasına sağlanacak yerde derneğinize de yer tahsis edeceğiz" dedi.
Erzurum’da halka hizmet sunan tüm kesimlerle toplantılar yapmaya devam ettiğini hatırlatan Başkan Sekmen, "Artık, şehrimizde halkımıza hizmet sunanlarla bir araya geliyoruz. Beraber konuşarak sorunlarına, taleplerine çözüm üretiyoruz. Mühim olan el birliğiyle, gönül birliğiyle hep beraber halkımıza en güzel hizmetleri sunmak. Hepimiz, Erzurumlu hemşerilerimize en güze hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Hemşerilerimize karşı bu hizmetleri, sizde bizde en iyi şekilde nasıl yapabiliriz? Bunun gayreti içerisindeyiz." diye konuştu. Konuşmasında, esnafın önemini de dile getiren Başkan Sekmen, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu, hatta esnaflık yaptığını ifade ederek, "Esnaf toplumların orta direğidir, temelidir. Hem sizin sorunlarınız, hem de halkımızın beklentileri nelerdir? Yönetici olarak, bunları oturup konuşarak cevap vermek zorundayız" şeklinde konuştu.
Göreve başlar başlamaz Erzurum’da çok büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Başkan Sekmen, "Bunlara cevap vermek ve çözüm üretmek için toplantıdan toplantıya koşuyorum. Bu sabah 3. kahvaltılı toplantım. İstiyoruz ki Erzurum’da, Doğu Anadolu’da bir çığır açalım. Hem sorunlarımız azalsın, hem de Erzurum’u ve bölgemizi vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşadığı bir konuma taşıyalım. Görüyorsunuz ki, Erzurum’dan, bölgemizden her geçen gün göç oluyor. Üzerinde çalıştığımız öyle projelerimiz var ki, bu bölge göç edilen bölge değil göç alan bölge olacak" diyerek, Erzurum’u ve bölgeyi kalkındırmak için uygulamaya koyacağı projeler hakkında bilgiler verdi.
Projelerini hayata geçirdiğinde Erzurum’un, ticaret, sanayi, kültür, turizm, hayvancılık, madencilik şehri olacağını vurgulayan Başkan Sekmen, " Aklınıza ve hayalinize gelmeyecek yatırımları, hizmetleri Erzurum’da gerçekleştireceğiz. Erzurum’da, ilçelerinde ve mahallelerinde hızlı, planlı, programlı bir şekildi değişim ve dönüşüm yapıyoruz. Bu şehir 4 sene sonra çok farklı bir konumda olacak. Yakın zamanda Fuar ve Kongre merkezimizin temelini atıyoruz. Canlı Hayvan Borsamızın Temelini atıyoruz. İddia ediyorum Avrupa’nın en modern hayvan borsasını yapıyoruz. Burası hayvan yetiştiriciliğinin merkezi. Hayvan yetiştiriciliği yapan insanımız hayvanını satamadığında ve sattığı hayvanlarının ücretini tahsil edemediğinde nasıl para kazanacak? Burası döviz borsası gibi olacak. Hayvan kantara çıkacak, et İstanbul’da hatta Londra’da kaç paraysa ekranda yazılı olacak, ’sattım’ diyecek aynı anda para hesabına geçecek. Erzurum’a böyle bir sistemi kuruyoruz. Ayrıca, her ilçemize de bir hayvan borsası kuruyoruz. Bakanlıklarla görüştüm, Erzurum’a Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Erzurum’u oyuncak merkezi yapıyoruz. Erzurum’da oyuncak fabrikaları kurulacak. Erzurum’a ilaç sektörüyle ilgili yatırımlar kazandırıyoruz. Madencilik sektörünü geliştiriyoruz. Hınıs İlçemize bin 800 hemşerimizin çalışacağı Termik Santral kurduruyoruz. Arap turistleri Erzurum’a getire bilmek için turizm acenteleriyle toplantılar yapıyoruz. Erzurum’a Arap ülkelerinden turistler ve yatırımcılar geliyor. Bu şehirde 10 sene sonra, Antalya gibi, 2 bin takım kamp yapacak. Erzurum’a daha çok sayıda yatırım ve hizmet kazandırmanın gayreti içerisindeyiz ki, Erzurum’da yaşayan hemşerilerimizin kazancı, refahı, sahip oldukları varlıkların değeri, hayat kaliteleri artsın. Biz bunları yaparız ve yapıyoruz. Bu şehri kalkındırıyoruz, bu şehri geliştiriyoruz. Bu şehirde her şey değişecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Toplantıda, Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da yaptığı konuşmada, " Bu ekip buraya zorlaştırmaya değil, kolaylaştırmaya, bu şehri sevindirmeye, güldürmeye geldi. Bu ekip üstlendiği görevi hakkıyla yerine getirecektir. Erzurum’u huzur içerisinde yaşanılabilen bir şehir yapmak için geldik. Biz sizin için buradayız. Biz Erzurum halkının ve çocuklarının tertemiz servislerde huzur içerisinde hizmet almaları için gayret gösteriyoruz" diyerek dernek yönetiminin dile getirdiği talep ve sorunları tek tek ele alıp değerlendirdi ve bu toplantıların belirli periyotlarla devam edeceğini kaydetti.