23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, çeşitli organizasyonlar düzenleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla hazırlanan ’Sanat Otobüsü’nde ’Orman Kralı’ adlı çocuk tiyatrosunu sahneledi.
Havuzbaşı Kent Meydanını 23 Nisan nedeniyle adeta bir çocuk festivali alanına çeviren Büyükşehir Belediyesi, animasyon gösterileri, oyun parkları ve dağıttığı çeşitli hediyelerle çocukları sevindirdi. 23 Nisan eğlencelerinde çocukların ilgisini en çok yeni hazırlanan ’Sanat Otobüsü’ çekti. Emrah Çılgı’nın yazdığı ve Gonca Varol’un yönettiği ’Orman Kralı’ adlı çocuk oyunu Havuzbaşı Kent Meydanı’nda açık havada ilk kez seyirciyle buluştu. Çocuklarla beraber ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği oyunda çocukların, hayvanları sevip korumalarıyla ilgili eğitici mesajlar verildi.
Yönetmen Gonca Varol, 25 -26 Nisan Cumartesi ve Pazar Günleri Saat: 14.00’da Havuzbaşı Kent Meydanında Sanat Otobüsü’nde sahnelenecek olan Orman Kralı adlı çocuk oyununun önümüzdeki günlerde de okullarda, mahallelerde ve ilçelerde tiyatro severlerle buluşacağını açıkladı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, ’Sanat Otobüsüyle açık havada sahneledikleri ilk oyunlarına gösterilen büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen geçtiğimiz aylarda şehrimize tiyatromuzu kazandırmıştı. Şimdi ise tiyatromuzu Erzurum’un her noktasına taşımak için mobil sahne olarak, ’Sanat Otobüsü’nü kentimize ve sanatseverlere kazandırdı. Başkanımıza Erzurum’un sanatına ve sanatçılarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak, Başkanımızın bize verdiği destekle, kısa zamanda 3 ayrı oyunu sahneye koymuş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız" dedi.