Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Veyisefendi semti Zenciriye sokakta 30 metrekareyi bulan tek oda ve sofadan oluşan evinde yalnız başına yaşam mücadelesi veren Saime Tekdurmaz’ı evinde ziyaret etti. Yaşlılar haftasına denk gelen ziaret için Korkut, "Farkındalık ortaya koymak, toplum dikkatini çekmek, çevremizdeki yaşlı insanları unutmamak için bir adım attık" dedi.
"Bizim oğlan Hollanda’ya gitti, gavur oldu beni unuttu" diyerek yalnızlığını resmeden Saime Tekdurmaz, Belediye Başkanı Ali Korkut’un ziyaretiyle mutlu oldu. Komşularının da gölgesi üzerinde olan Saime Tekdurmaz 80 yaşında. Veyisefendi semti Zenciriye sokakta 30 metrekareyi anca bulan tek oda, sofadan oluşan evinde yaşamını sürdürüyor. 3 ayda bir aldığı 300 lira yaşlılık maaşıyla geçimini sürdürüyor. Yaşlılar haftasına denk gelen ziyaretinde karşısında Ali Korkut’u bulan Saime Tekdurmaz, "Gözlerim ışıklandı. Beni hatırlayan biri olması mutlu etti. Beni mutlu ettiniz, Allah’da sizi mutlu etsin emi" diyerek memnuniyetini gösteren Saime nine, tek gözlü evinde komşularının da gölgesinde zor bir yaşam sürüyor.
Saime nine, annesini çoktan silmiş, oğlu için "Bir oğlum vardı, Hollanda’ya gitti gavur oldu, beni unuttu" diyor. Kapısını çalıp hatırını soran Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Sen canını sıkma, bir oğlun da bizi say. Canın sıkılınca belediyeye gel, çayımızı için. Kendini yalnız hissetme" dedi. Saime nineyi oğlunun hiç kapısını çalmadığını hatırlatarak "Oğlumun çalmadığı kapıyı çaldınız" sağ olun dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, çevredeki yaşlı insanlara karşı merhametli olunması, onların gönüllerinin alınması için küçücük bir davranışın yettiğini belirterek "Bu ziyaretimiz biraz da farkındalık yaratmak içindir. Çevremizde yaşayan yaşlı insanları bir gün onların yaşına geleceğimizi de düşünerek ziyaret etmeliyiz. Onların gönlünü hoş tutmalıyız. Bu bizim milli ve dini değerlerimizin öğütlediği bir davranış. Çocuklarımız nasıl geleceğimiz ise, onlarda geçmişimiz. İkisi arasında bağ kuramazsak, toplum olarak eksiğiz demektir" dedi.