Erzurum’da liseli kızlar arasında düzenlenen FUTSAL müsabakaları çekişmeli maçlara sahne oldu. İl çapında düzenlenen müsabakalarda, Yakutiye Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bütün müsabakalarını kazanarak yenilgisiz il şampiyonu oldu.
BAŞARI ENGEL TANIMADI
2010 yılında açılan okul, spor salonu ve antrenman yapacak herhangi bir alanı olmamasına rağmen, 2012-2013 yılında masa tenisinde İl Üçüncülüğü, 2013-2014 FUTSAL’da İl birinciliği, Trabzon’da düzenlenen grup müsabakalarında, grup Birinciliği elde etti. Okul takımı, 2014-2015’de Hentbolda İl Üçüncülüğü, FUTSAL’da İl birinciliği derecelerini elde ederek 2-5 Nisan 2015 tarihinde Gümüşhane’de düzenlenen Grup müsabakalarında Gümüşhane ve Artvin takımlarını yererek grup ikincisi oldu.
Okul Müdürü Ayhan Akbulut: “Okulumuz meslek lisesi olup kızlarımıza mesleki yeterlilikleri kazandırmakla beraber, genç öğretmen kadromuzla hem akademiye hem de sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin zamanlarını doğru ve olumlu davranışla doldurmak için Beden Eğitimi öğretmenimiz Akif Bumin başkanlığında bir ekip kurarak spora yönlendirdik. Şu anda 3 öğrencimiz Curling Milli takımında yer alıyor. Sporun faklı alanlarında öğrencilerimiz başarılar elde ediyor. Bu başarı da ekip çalışması ve öğrenci motivasyonu lokomotif unsurdur. Bu kızlarımıza ve ekibe uygun ortam sağlandığında çok büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdikleri destek için minnettarız. Öğrencilerimizin başarılarının devamını temenni ediyorum.” dedi.