Erzurum Büyükşehir Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek, karasinek, kene ve diğer haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarına hız verdi.
Sıcaklığın 10 derece civarına ulaşmasıyla birlikte sivrisinek larva mücadelesine başladıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, larva mücadelesini özellikle bataklık ve sulak alanlarda yaptıklarını belirttiler.
AÇIK VE KAPALI ALANLARDA BİYOSİDAL MÜCADELE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Ekipleri tarafından şuana kadar, ilaçlama araçlarıyla takribi 10 bin dönüm açık alanda, ayrıca sırt pompalarıyla 7 bin 500 metrekare de kapalı alanda biyosidal mücadele gerçekleştirildi. Vektörle mücadele çalışmalarında Sağlık Bakanlığı’nca halk sağlığı alanında mücadelesi yapılacak haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçlar kullanılmakta.
VATANDAŞLARDAN GELEN İLAÇLAMA TALEPLERİ DE KARŞILANIYOR
Hava sıcaklıklarının uygulama yapılabilecek sınırların altına düşene kadar ilaçlama mücadelesinin devam edeceğini belirten Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, rutin uygulamaların dışında, vatandaşlardan gelen ilaçlama taleplerinin de karşılandığını belirttiler.