Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkan Tevhit Yavuz, 5 Nisan avukatlar günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Yavuz mesajında şunları kaydetti; “Çağlayan adliyesinde rehin alınıp Şehit edilen savcımız Mehmet Selim Kiraz için üzgünüz ve öfkeliyiz. Savcımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi terör saldırılarının her şekline karşıdır. Terörist saldırı kimden ve hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın haklılığı tartışılamaz. Yargıya yapılan sözlü saldırılar, hakimlerin, savcıların, avukatların isimleri verilerek yapılan tacizler bu tür kendini bilmezleri cesaretlendirmektedir.
Avukatlar Günü’nde hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve bununla yakından ilgili ülke gündemi ile avukatlık mesleğinin yaşadığı sorunlar konusunda iç açıcı şeyler söylemeye ne yazık ki olanak yoktur. Avukatlar yargının kurucu unsuru olarak savunma görevlerini yerine getirerek hukukun üstünlüğüne yaşamsal önemde katkı sunarlar. Avukatlar Günü’nde, ömürlerinin en değerli zaman dilimlerini hukuka adayan değerli Avukatlarımıza saygılarımı sunuyorum. Bu vesile ile bugünlere erişemeden yitirdiğimiz Hukukçularımızı da rahmet ve şükranla anıyor ruhları şad olsun diyorum.”