Manisa’nın Soma İlçesinde geçen yıl meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programla anıldı.
Havuzbaşı Kent Meydan’ında düzenlenen programa CHP Erzurum İl Başkanı Tevhit Yavuz, CHP Erzurum Milletvekili adayı Orhan Bozkurt, CHP Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çapar ve partililer katıldı.
Ellerindeki dilek fenerleriyle programın yapılacağı alana gelen partililer, Soma’da geçen yıl meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi için saygı duruşunda bulundular. Saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapan CHP Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çapar, maden ocağında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendiklerini söyledi. Çapar,” evlatları yerine kara toprağı bağrına basan annelerin ülkesidir burası. Enkaz ve toprak, ölüm altında bu ülkenin güzel çocukları, delik çorapları, yırtık ayakkabıları, yaşayamadıkları hayatlarıyla kader hep onlar için tecelli eder. Yoksuldurlar, işçidirler, babadırlar, kardeştirler, eştirler. Soma’da yüzlerce canımızı kaybettik, hepimizin yüreği burkuldu, hepimiz gözyaşı döktük, ancak o taşeronlara oraları peşkeş çekenler, denetimlerini sağlamayıp halkın çocuklarını ölüme gönderenler, bir de utanmalar çıkmış diyorlar ki onlar şehit oldu. Siz şehitlik diye bir mertebenin varlığına inanmış olsaydınız, öteki tarafı garantilemek için şehitliği garibanlara bırakmazdınız.” dedi.