Tarımsal desteklemelerin daha fazla kesime ulaşabilmesi için geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
ETSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, paydaş kurum temsilcileri, çiftçi örgüt temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Tarımsal desteklemelere ilişkin bilgilendirme yapılan toplantının açılış bölümünde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, “Tarım, yapısal değişim ve dönüşüm çalışmalarıyla beraber ortaya konulan etkin ve kararlı politikalar ve sağlanan desteklerle son dönemde büyük bir çıkış yapan ve ekonomimize önemli katkılar sağlayan bir sektör konumuna geldi. İlimiz ekonomisi için vazgeçilmez unsur olan tarım her geçen gün büyümektedir. Büyüme sırasında değişen tarımsal yapı ve sosyal taleplere bağlı olarak da tarımsal destekleme kalemlerimiz ve miktarlarımız sürekli değişiklik göstermektedir. 2002 yılında birkaç kalemde verilen tarımsal destekleme, bugün sektörün her alanına yayılmış; üretimden tüketime desteklenmeyen hiçbir kalem kalmamıştır. Tarımsal destekler, üretimi artırmanın yanında, kalite, sağlık, verimlilik ve kırsal kalkınma esas alınarak etkin bir politikaya bağlandı. Bu çerçevede tarım sektörüne, bitkisel üretimden hayvancılığa, kırsal kalkınmadan güvenilir gıdaya kadar birçok alanda önemli miktarda kaynak aktarıldı, üreticilerimize uygun koşullarda kredi imkânları sağlandı. İlimizde 2002 yılında toplam 57 Milyon TL destek sağlanmışken, 2014 yılında yaklaşık 80 milyon TL, 2002-2014 yıllarında ise tarım, hayvancılık, arıcılık, su ürünleri sektörlerine toplam 847 milyon TL kaynak aktarıldı” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer ise konuşmasında, özellikle çiftçilerin Erzurum ilinde uygulanan desteklemelerden daha fazla yaralanmaları için biraz daha çaba göstermeleri, işletme altyapılarını modernize etmeleri, destekleme süreçlerini iyi takip etmeleri gerektiğini ve bunun için de il ve ilçe müdürlerinin her zaman yanlarında olduklarını bilmelerini istediklerini vurguladı.
Toplantı sonunda üreticilerin ve tarımsal örgütlerin bir kısım konularla ilgili önerileri alındı ve soruları cevaplandırıldı.