Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel, Van’da düzenlenen ekonomi formu toplantısına katıldı.
Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Genel Sekreterliği tarafından Van Ekonomi Formu Toplantısı gerçekleştirildi. Elite World Hotel Toplantı Salonunda düzenlenen Van Ekonomi Formu Toplantısına DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Yönetim Kurulu Üyeleri, Van Milletvekilleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, TÜMSİAD, ABİGEM, Bilim San. Ve Tek. İl Müdürü, Birlik personelleri ve ihracatçı firma temsilcileri katıldı. Toplantıda Van ilinin ve bölgenin sorunları ve çözüm önerileri hakkında geniş bilgiler verilerek, bölgeye yapılacak yatırımlar ve yardımlar değerlendirildi.
Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının Müşteşar düzeyinde temsil edildiği programda Kapıköy Sınır Kapısına gidilerek, Gümrük Müdürü tarafından gümrük kapısındaki sorunlar ve çalışmalar hakkında heyete bilgi verildi ve Kapıköy Gümrük sahasındaki fiziki çalışmalar Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım tarafından değerlendirilerek, yapılacak yardımlar hakkında açıklamalarda bulunuldu.
Gümrük ziyareti akabinde Heyet, Van Organize Sanayi Bölgesindeki muhtelif imalatçı firma ziyaretlerinde bulunarak üretim tesisleri yerinde gördü.