Atatürk Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı-VI” 25 Mayıs-05 Haziran 2015 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinden, Iğdır Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi ve Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi’nden toplam 42 kursiyerin katılımıyla tamamlandı.
Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü`nün 12 Aralık 2007 tarihinde yayımlanan "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi" esas alınarak yürütülen kursta Veteriner Fakültesi öğretim üyelerince 40 saat teorik, 40 saat uygulama olmak üzere kursiyerlere toplam 80 saatlik eğitim verildi. Kursiyerler eğitimlerinin teorik bölümünü Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, uygulamalı derslerini ise Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde tamamladı.
Törende konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanı ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Özdemir, bu kursta elde edilen bilgilerin yapılacak çalışmalara temel teşkil edeceğini ve kursun her yıl tekrarlandığını vurguladı. Prof. Dr. Özdemir, hayvanlarda yapılacak çalışmalar için bu sertifikanın zorunlu olduğunu belirterek, bu programda görev alan Öğretim Üyelerine teşekkür etti.
Eğitim sonunda yapılan sınavı başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanı ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Özdemir, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Özüdoğru, Atatürk Üniversitesi Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sinan Aktaş ve Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri tarafından sertifikaları verilerek tören sonlandırıldı.