Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu, kalın kaş modası ile kaş ekimi, kaş kontürü, kıl dolum tekniği oldukça popüler hale geldiğini söyledi.
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kaş ekimi de saç ekimi gibi çok sık uygulanan bir işlemdir. Lokal anestezi altında yaklaşık 1-2 saat sürmektedir. FUE tekniği ile ense bölgesinden alınan kıl kökleri kaş dökülmesi yaşanan bölgeye ekilmektedir. Kaş ekimi kişinin beklentisi doğrultusunda gerek sıklaştırmak için gerek kalınlaştırmak için uygulanmaktadır. Ekim öncesi kişi talep ettiği kaş şeklini belirler ve çizilen kaş şekline göre uygun bir ekim yapılır. Kaş ekimi sonrası ense bölgesinden alınan kıl kökleri doğası gereği dökülmeyeceğinden ekilen kaşlar dökülmeyecek ve saç uzaması gibi kaşlarda da uzama gerçekleşecektir. Bu sebeple kişinin belirli aralıklarla kaşlarını kısaltmaları gerekecektir.” Dedi.
Kaş ekimi dışında kaş kontürü, kıl dolum tekniği de kaş kalınlaştırmak ve şekillendirmek için kullanılan yöntemlerden olduğunu ifade eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu , “Kişinin istediği ve beklentisi doğrultusunda beklenen ve istenen şekil ölçüm ve çizim sonrasında belirlenip kaş, kıl tekniği ile dolum veya tribal dolum olarak seçim yapılarak işleme başlanır, anestezik kremler veya lokal anestezi yardımıyla uygulanacak bölge uyuşturulur ve kişi ağrı hissetmeden işlem gerçekleştirilir.
Uygulanan pigmentler tamamıyla kişinin sağlığına zarar vermeyen bileşenlerden oluşmaktadır. Uygulama yaklaşık 1 ile 2 saat arası değişmektedir ve steril ortamda hijyen kurallarına uygun kişiye özel tek kullanımlık kartuş iğneler kullanılmaktadır. İşlem bir ay ara ile bir ana seans bir rötuş seans olarak yapılmaktadır.
Kalıcı Kaş uygulaması diğer ismiyle Kaş Kontürü veya mikropigmentasyonu, kozmetik olarak kaş bölgesini tekrar yaratmak veya o bölgeyi doldurmak için kullanılır. Seyrek kaşların araları doldurulur. Yapılacak uygulama ile sorunlu kaş biçimi düzeltilebilir, düşük kaşlar kaldırılabilir, tıbbı nedenler ile dökülmüş kaşların yerine yeni kaş tasarlanabilir ya da nadir kaşların araları doldurulabilir. Kaşların uç- dış kısımlarının aşağıya doğru sarkması kişiyi göründüğünden daha yaşlı ve yorgun gösterir.” Diye konuştu.
Op.Dr.Eser Aydoğdu, kaşı kalınlaştırmak ve şekillendirmek için kaş kontürünün ve kaş ekiminin birlikte de kombine edilebileceğini sözlerine ekledi.