İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu 12. sınıf öğrencisi Öznur Hancı, Estonya’da düzenlenen ve 36 farklı ülkeden toplamda 86 öğrencinin yarıştığı Dünya Felsefe Olimpiyatlarında gümüş madalya kazandı.
Farklı zamanlarda Türkiye’de gerçekleştirilen bölgesel ve ulusal elemeleri başarı ile geçip, Estonya’da düzenlenen olimpiyatlara katılma hakkı elde eden iki öğrenciden biri olan Öznur Hancı, Türkiye’yi başarı ile temsil ederek ikincilik derecesi aldı.
DÜNYA FELSEFE OLİMPİYATI BAŞARISI
Sorgulayan, eleştiren ve düşüncelerini özgür bir şekilde ifade eden bireyler yetiştirerek, sorunlara çözüm üretmek, yaratıcı düşünme, araştırma ruhunu geliştirme ve yeni fikirler ortaya koyabilmek amacıyla ulusal ve uluslararası anlamda Felsefe Olimpiyatı sınavı gerçekleşmektedir. Bu organizasyon Türkiye de, Türkiye Felsefe Kurumu tarafından yönetilmektedir. Her yıl düzenli olarak gerçekleşen sınavın 2014-2015 yılında 19. su gerçekleşti. Felsefe Olimpiyatı sınavı 12 merkezde gerçekleştirilmektedir. Düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratan, bilginin antropolojik temelleri üstünde düşünmeye teşvik eden, bilimsel çalışmaların etik boyutlarla bütünleşmesine yardımcı olan ve çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri üzerinde düşünme yeteneğini geliştirmeye ortam hazırlayan felsefe olimpiyat sınavları, okullarda insancıl düşüncenin ve eğitimin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. 23. Uluslararası Dünya Felsefe Olimpiyatı sınavı, Estonya’nın Tartu şehrinde yapılmıştır. 36 ülkeden 186 öğrenci sınava katılmıştır. Başarısını devam ettiren İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu 12. sınıf öğrencisi Öznur Hancı, Dünya 2.si olarak Türkiye’ye gümüş madalyası getirmiştir. Bu başarıda emeği geçen danışman öğretmen Felsefe Grubu Öğretmeni ve Türkiye Felsefe Kurumu Erzurum Komisyon Başkanı Südar Dudu’yu tebrik ederiz.