İçişleri eski Bakanı Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Hınıs ve Tekman ilçelerinde düzenlenen mitinglerde halka hitap etti.
Tekman ve Hınıs ilçe merkezlerinde düzenlenen miting programına İçişleri eski Bakanı Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Milletvekili adayları Zehra Taşkesenlioğlu, Abdurrahim Fırat, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Erzurum Milletvekili adayı Abdurrahim Fırat, yaptığı konuşmada Hınıslılara Kürtçe’nin Kurmanci lehçesiyle seslenerek; "İçinizden çıkan sizin değerlerinizi temsil eden insanları seçin. Ben Kürtçe biliyorum. Ben buraya memleket için hizmet için geldim. Kürtçe üzerine Şeyh Said ailesi dışında kimse bedel vermemiştir." açıklamalarında bulundu.
MİLLETİN İRADESİNE HERKES SAYGI GÖSTERECEK
Abdurrahim Fırat’ın ardından konuşan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ise, "Biraz önce Abdurrahim Fırat sizlere Kürtçe seslendi. Bu özgürlüğü sizlere kim verdi? Bu özgürlüğü devam ettiren de AK Parti’dir. Önceden yasaklar vardı, Şimdi ise televizyonlarda yirmi dört saat Kürtçe yayın yapılıyor. Milletin iradesine herkes saygı gösterecek ve seçimde güvenli yapılacak. İçişleri Bakanlığımız bunların tedbirlerini alıyor" dedi.
Vatandaşlar İçişleri eski Bakanı Ala ile Milletvekili adayları Fırat ve Taşkesenlioğlu’na yoğun ilgi gösterdi.