Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan, yeni annelerin hamileliklerinde aldıkları kiloları beslenmelerine dikkat ederek verebileceğini söyledi.
Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan emziren annelere beslenmeleri hakkında ipuçları verdi. Dr. Gönül Ateşcan, “Gebelik boyunca aldığınız kiloları kaybetmek çok kolay. Sütünüzü azaltmadan artırarak zayıflamak elinizde. Çünkü metabolizmanızın en hızlı olduğu dönemdesiniz. Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra vücudunuzda önemli değişiklikler olduğunu göreceksiniz. Rutin olarak gün boyu bol sıvı tüketmek, protein, meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekli. Yağlı ve karbonhidratlı gıdalar metabolizmayı yavaşlatır. Dikkatli olmak gerekli. Toplumda “yağlı ye ki süt olsun inancı“ değişmeli artık” dedi.
Sağlıklı beslenmenin dışında sevilen bir fiziksel aktivitenin de sütü azaltmadan, her gün yarım saat düzenli yapılması gerektiğini dile getiren Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan, genel olarak emziren anneler nasıl beslenmesi gerektiğini şöyle anlattı;
“Sabah uyanınca ballı (yarım tatlı kaşığı ballı) ve 7-8 damla limonlu ılık su içilebilir. Yağlı gıda ve çok şekerli tatlı gıdalar kesinlikle tüketilmemelidir. Sıcak ve sulu gıdalar tüketilmelidir. Yemeklere 1 yemek kaşığı yağ ve az biber salçası ve normal salça da konulabilir Günde 250 ml süt içine çok az (1 çay kaşığının yarısı kadar) zencefil atılarak kaynatılıp içilecek Maden sodası aralarda 2 adet. Meyve üzerine toz tarçın eklenebilir. Keten tohumu 1,5 kabaca öğütülmüş olarak sabahki musli karışımına katılabilir. Yemeklere ve salatalara toplam 1 yemek kaşığı yağ konulacak. Günde 2 litre sıcak su aşağıdaki şekilde tüketilecek:, Rezene+ ıhlamur çayı 4 fincan. 4 fincan boş sıcak su içilecek - limon dilimi, çubuk tarçın ve 2-3 karanfil atılıp içilecek. Ihlamur 2 fincan. Gün içinde beyaz un, beyaz şeker ve pirinç olarak adlandırılan 3 beyaz tüketilmeyecek. Uzun aralıklarla aç kalınmayacak.”