Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, Büyük İslam Mütefekkiri Erzurum Hasankaleli İbrahim Hakkı Hazretlerinin çizgi romanını hazırlattı.
Büyük İslam Mütefekkiri Erzurum Hasankaleli İbrahim Hakkı Hazretlerini tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar başlatan Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, İçişleri Bakanlığıyla yaptıkları ortak çalışma neticesinde İbrahim Hakkı Hazretlerinin hayatını anlatan çizgi roman hazırlattı.
Konu hakkında açıklamada bulunan Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Nuri Toparlak, "İçişleri Bakanlığımız ve Derneğimizin ortaklaşa yaptığımız çalışmada İbrahim Hakkı Hazretlerinin çizgi romanını hazırlattık. Hazırlanan bu çizgi romanlar öncelikle Erzurum merkezde ve ilçelerinde bulunan bütün ilkokul öğrencilerine dağıtacağız. İbrahim Hakkı Hazretlerinin tanıtımını geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdan başlamamız en doğru olarak düşünüp, dernek olarak öyle karar aldık. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir." dedi.
Öte yandan hazırlanan çizgi romanda Büyük İslam Mütefekkiri İbrahim Hakkı Hazretlerinin doğumundan ölümüne kadar ki olan yaşantısını ve mürşidi İsmail Fakirullah Hazretleri için yaptığı kozmografik özelliğe sahip olan ışık hadisesinin hocasının türbesine vurmasını anlatıyor.