Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Fazlı Erdoğan Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Bilgehan Erkut Hastane yönetimi çalışanlar 2 gün önce görevi başında hunharca katledilen Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan hekimimiz Op.Dr. Kamil Furtu’na yapılan saldırıyı kınamak için bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada;Genel Sekreter Prof.Dr. Fazlı Erdoğan Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan hekimimiz Op.Dr. Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.
Bir hastası tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden duyduğumuz büyük elemi kelimelerle ifade etmek çok zor. Öncelikle değerli hekimimize Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımıza sabır diliyoruz. Milletine hizmet aşkıyla görevlerini büyük fedakarlıklarla yerine getiren hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın, gece gündüz demeden gösterdikleri üstün gayretleri için müteşekkiriz. Böylesine fedakarlıkla görevlerini yapmakta iken, hiçbir insanın kabul edemeyeceği şekilde, acımasızca saldırıya uğramaları ve ne yazık ki hayatlarını kaybetmeleri çok üzücü. İnsanların hayatlarını kurtarmak için büyük fedakarlıkla çalışan hekimlerimizin tüm isteği hastalarını sağlıklarına kavuşturabilmek iken, böylesine cahilce, acımasızca saldırıya uğramaları, tüm camiamız için büyük üzüntü kaynağıdır. Sağlık hizmetleri kuşkusuz kesintisiz verilmesi ve vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat ulaşması gereken bir hizmet dalıdır.
Ettiğimiz yeminin gereği olarak bu zor günde dahi insana ve insan sağlığına hizmet etmeye devam etmeliyiz. Birileri insan sağlığını hiçe sayabilirler ama ömrünü insana hizmet etmeye adamış olan "adanmışların" böyle bir hakkı yoktur. Merhum doktorumuz Op.Dr. Kamil Furtun’u kederli ailesi, yakınları, mesai arkadaşları, meslektaşları ve tüm milletimizin başı sağolsun dedi.
Prof.Dr.Fazlı Erdoğan Sağlık Banklığının yayınladığı basın bildirisini okuduktan sonra katılımcılarla birlikte merhum Doktor için fatiha okudu.