Erzurum Kitap Günleri’nde, Uluslararası Şiir Şöleni organize edildi. Şehirder’in katkılarıyla gerçekleşen Uluslararası Şiir Şöleni’nde, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, seslendirdikleri birbirinden güzel ve anlamlı şiirlerle geceye renk kattı.
Uluslararası Şiir Şöleni’ne, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Şehirder Başkanı Murat Ertaş ile Atatürk üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ve çok sayıda şiir dostu katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Şehirder Başkanı Ertaş, Erzurum’da öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencileri Büyükşehir Belediyesinin Erzurum’a kazandırdığı Kitap Günleri gibi önemli kültürel bir organizasyonda bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ve Erzurum Kitap Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Şiir Şölenine katılan yabancı uyruklu öğrencilerin hepsinin Erzurum’da öğrenim gördüğüne vurgu yapan Ertaş, “Erzurum’u tanıtmak ve sevdirmek bizim görevimiz. Çünkü bu öğrenciler yarın kendi ülkelerine gittiklerinde Erzurum’u anlatacaklar. Şehirle beraber yabancı öğrencileri kaynaştırmak Erzurum’un yararınadır” diyerek, organizasyona katılan öğrencileri tebrik etti.
Uluslararası Şiir Şöleninde; Ukrayna’dan Alina Fikanük Taras Şevçenko’nun Vasiyet şiirini; Kimbat Kali, Uljan Aljanbay ve Nazım Tokmambetova Şair Mağcan Cumbay’ın Uzaktaki Kardeşime ve Feyzullah Budak’ın Mağcan’a Cevap adli mektup şiirlerini okurken, Rusya’dan Leisyan Yamilova Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim şiirini seslendirdi. Afganistan’dan Hidayetullah Şerif Ali Şir Nevai’den Lal-u Gam’ı; Azerbaycan’dan Ofelya Babayeva Azeri Türklerinden olan meşhur İranlı Şair Şehriyar’dan Yar Kasidi’ni, Afganistan’dan Aziz Hatemoğlu Atalay Demirci’nin Biz İnsanoğluyuz şiirini, Gürcistan’dan Lela Butşaşvili Galiktian Tabidze’nin Rüzgar Esiyor şiirini okudu.
Uluslararası Şiir Şöleni’ne damga vuran, Tacikistan’dan Gülruz Bobov ve Afganistan’dan Şarih Şivan’ın seslendirdiği Nasır Hüsrev’in Genc-i Muhammed Naat’ı ile Suriye’den Rağat Ala’nın Gelirken Biraz Erzurum Getir şiiri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı ve alkış aldı.