Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü birimlerine tayinle gelen ve daha öncesinde Elektronik Belge Yönetim Sistemi Eğitimini almamış olanlarla, almasına rağmen mevcut bilgisini geliştirmek isteyen personele Bölge Müdürü M. Salih Çetiner’in talimatı ile EBYS eğitimi verildi.
Bölge Müdürlüğü Yaşar Öztaş Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen eğitim, Personel Şube Müdürü olup aynı zamanda da EBYS program sorumlusu olan Hikmet Mustafaoğlu tarafından verildi. Eğitimin amacını açıklayan eğitmen " Geçmişte Elektrik Kurumu veya Özel İdare ve Belediyelerde çalışırken, Devlet Personel Başkanlığınca tertibi yapılarak Bölge Müdürlüğümüzün çeşitli birimlerinde çalışmaya başlayan personelin yanı sıra öncesinde EBYS eğitimini almalarına rağmen EBYS programlarında takip eden süreçte uygulamaya konulan yeni gelişmeleri edinmek ve mevcut bilgisini geliştirmek amacını taşıyan personeli hizmet içi eğitim programı kapsamında eğiterek, yeterli bilgi donanıma sahip olmalarını sağlamakla birlikte bu personelin üstlendikleri görevlerinde hizmetlerinden en üst seviyede verim elde etmektir." şeklinde ifade etti.
Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlükleri ve Erzurum Orman İşletme, Orman Fidanlık Müdürlükleri personellerinden 26 katılımcı ile üç gün sürdürülen eğitim, başlangıcından itibaren dikkat ve ilgiyle takip edilmiş ve heyecanla EBYS uygulamalarına iştirak edilerek, başarılı bir şekilde bitirildi.