Erzurum Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin 28 mezunu düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Uluslararası Öğrencilerin akademik ve mesleki donanımlarını arttırmayı ve kendi aralarındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen ve Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) destek verdiği Uluslararası Öğrenciler Akademisi mezunlarını verdi. Mezuniyet gecesine Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Öğretim Görevlileri ve Akademi öğrencileri katıldı.
Diploma töreni öncesi verilen yemekte konuşan ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, yapılan çalışmaları anlatarak şunları söyledi: “Yurtdışı Türk ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın 18 ilde yürüttüğü bu programı öğrencilerimizin büyük azimleriyle 2 ay gibi bir kısa sürede tamamladık. Türkiye Seminerleri başlığı altında Türk Dış Politikası, Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Düşünce Tarihi, Medya ve İletişim, Sanat ve Kültür, Tarih, Edebiyat gibi birçok alanda toplam 44 eğitim seminerleri düzenledik. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan 28 öğrencimize katılımlarından dolayı diplomalarını vereceğiz. 11 Haziran’da da Ankara’da Cumhurbaşkanımız bizleri kabul edecek. Orada da 18 ilden gelen Uluslararası Öğrenci Akademileri öğrencilerine ödül töreni düzenlenecek”
Akademi öğrencilerine Sevk ve İskan Kanunu’nun 100. Yılında Ermeni Meselesi kitabını hediye eden Murat Ertaş, Ermeni Meselesi’nin hala yeteri kadar bilinmediğine dikkat çekti. Akademiyi birinci olarak tamamlayan Gürcistanlı Lela Butsashuili gecede büyük alkış alırken, Akademi öğrencileri ve hocalara diplomaları takdim edildi. Tören sonrasında Akademi öğrencileri de hatıra fotoğrafı çekildiler.