Erzurum Valiliği ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nce, kentin sosyal yaşam ve kültürel faaliyetlerini destekleyici bir yatırım olan “Kültür Kampüsü Projesi” için protokol imzalandı. Protokolü Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ile DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir imzaladı.
Yer tahsisi Erzurum Valiliği tarafından yapılan projenin, yatırım programına dahil edilmesi için gerekli sürecin DAP İdaresi tarafından yürütüleceği ve 100. Yıl Parkının bulunduğu toplamda 25 bin metrekarelik kapalı alanda yapımı düşünülen “Kültür Kampüsü Projesi” için ilk adım atıldı.
Kültür Kampüsü Projesi’nin mimari ve teknik şartnamesi, Erzurum Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile DAP İdaresi tarafından ortaklaşa yapılacak. Şehrin kültürel ve mimari özellikleri dikkate alınarak hazırlanacak projede, Devlet Tiyatroları Sahnesi, kent kütüphanesi, müze binası (Teşhir Salonları, Arkeolojik ve Etnografik eser depoları), konferans salonu, sergi salonu, araştırma merkezi, kafeterya, restoran, cep sineması, fuaye alanları, mescit ile açık ve kapalı otopark alanları yer alacak.
Vali Altıparmak, “Kültür Kampüsü Projesi’nin hayata geçirilmesiyle, Erzurum’un dünden bugüne tarihini ve kültürel özelliklerini gelecek nesillere yeni bir mekan anlayışıyla beraber anlatma imkanı doğmuştur” dedi.
Kültür Kampüsü Projesi’nin önemine vurgu yapan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ise, kentte kültür, sanat ve sosyal yaşamı destekleyecek projenin kent belleği oluşturma yönüne dikkat çekti. Demir, “Kültür Kampüsü Projesi’nin büyük ilgi görerek, önemli bir açığı kapatacağına inanıyoruz” diye konuştu.